Page 16 - Magazín JIP Potraviny
P. 16
jehněčí
Jehněčí kotletky
na červeném víně
4 jehněčí kotlety
1 cibule
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
5 stroužků česneku
3 sklenky kvalitního červeného vína
3 šálky kuřecího vývaru
2 lžíce rajčatového protlaku
500 g drcených rajčat
čerstvé snítky rozmarýnu a tymiánu
bobkový list
olivový olej
sůl a pepř
Kotlety osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte oli-
vový olej a kotlety z obou stran opečte, poté je
z hrnce vyjměte. Cibuli, mrkev a řapí�katý celer
nakrájejte, vložte do hrnce a restujte zhruba pět
minut, poté přidejte najemno nasekaný česnek
a restujte další� dvě minuty. Pak přilijte červené
ví�no a vývar, přidejte bobkový list, rozmarýn, ty-
mián, drcená rajčata a protlak, promí�chejte a kot-
lety vložte zpět do hrnce. Vše vařte na mí�rném
ohni pod pokličkou asi 2,5 hodiny. Po dovaření�
vyjměte kotlety a omáčku zceďte, vraťte ji do
hrnce a tekutinu za občasného mí�chání� zredukuj-
te. Kotletky podávejte s bramborovou kaší� nebo
se šťouchanými bramborami, přelité omáčkou.
16