Page 11 - Magazín JIP Potraviny
P. 11
cupcakes
Ukrajinská velikonoční paska Velikonoční cupcakes
2 vejce Poleva: 180 g hladké mouky
3 hrnky hladké mouky 80 g másla 3 vejce
1 hrnek vlažného mléka 100 g kakaa 180 g másla
1 hrnek cukru 40 ml mléka 180 g cukru
20 g droždí 10 g cukru lžíce vanilkového extraktu
80 g másla 2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
1/2 balíčku vanilkového cukru Krém:
30 g zakysané smetany 150 g změklého másla
1/2 hrnku rozinek 300 g moučkového cukru
2 lžíce kakaa
V mí�se metličkou promí�chejte mléko, vejce, droždí�, oba druhy cukru, 3 lžíce mléka
rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu. Do směsi vmí�chejte polovinu čokoládová vajíčka na ozdobu
mouky a promí�chejte. Těsto přikryjte a nechte alespoň dvě hodiny
kynout. Po první�m vykynutí� postupně vmí�chávejte další� mouku, dokud Cukr, máslo, vají�čka a vanilkový extrakt vy-
se těsto nepřestane lepit. Přisypte rozinky, zapracujte je do těsta a nech- šlehejte. Přidejte prosátou mouku smí�cha-
te ho další� dvě hodiny kynout. Poté si na plech vyložený pečicí�m nou s práškem do pečiva a vytvořte hladké
papí�rem připravte vyšší� formu a těsto do ní� přendejte. Ve formě ho těsto. Tí�m naplňte koší�čky a pečte v troubě
nechte opět vykynout, dokud se nenaplní� po okraj. Troubu předehřejte předehřáté na 180 °C zhruba 20 minut.
na 180 °C a pečte asi půl hodiny, dokud vršek nezezlátne. Na polevu Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cu-
rozpusťte máslo v hrnci, přisypte cukr, kakao a přilijte mléko. Vše povař- krem, kakaem a mlékem do hladkého krému.
te zhruba dvě minuty, poté stáhněte a nechte vychladnout. Polevou S pomocí� cukrářského sáčku nazdobte cup-
přelijte upečenou pasku. cakes a navrch položte čokovají�čka.
11