Page 14 - Magazín JIP Potraviny
P. 14
Jehněčí roláda
s nádivkou
1,5 kg jehněčí plece
3–4 stroužky česneku
50 g lískových ořechů
svazek čerstvé petrželky
lžíce nastrouhaného zázvoru
olivový olej
sůl
čerstvě namletý pepř
s nádivkou
Plec očistěte, rozkrojte do placky a lehce naklepejte.
Sůl, pepř a prolisované stroužky česneku promí�chejte
s pár lží�cemi oleje a maso potřete. Petrželku a ořechy na-
sekejte a smí�chejte s nastrouhaným zázvorem. Tuto
směs pak rozprostřete na maso, zarolujte ho, osolte
a obvažte provázkem, aby drželo tvar. Roládu vložte
do pekáče, přiklopte poklicí� a v troubě předehřáté na
160 °C pečte zhruba dvě až dvě a půl hodiny. Půl hodiny
před koncem pečení� odklopte poklici, aby maso chytlo
barvu. Podávat můžete napří�klad s baby bramborami.
14