Page 13 - Magazín JIP Potraviny
P. 13
Vajíčka s lososem
6 vajec
120 g uzeného lososa
2 lžíce majonézy
2 lžíce zakysané smetany
čerstvý kopr
½ lžičky citronové kůry
sůl a pepř
Vají�čka uvařte natvrdo, nechte
vychladnout a oloupejte.
Pak je rozkrojte napůl, žloutky
vyndejte a dejte do misky.
�
Zloutky vymí�chejte s majonézou,
s lososem zakysanou smetanou, solí�,
pepřem a citronovou kůrou do
hladkého krému. Tí�m pak naplňte
uvařené bí�lky a navrch položte
kousek lososa a čerstvý kopr.
Vaječný salát
s medvědím česnekem
8 vajec
100 g medvědího česneku vaječný
jarní cibulka
kelímek zakysané smetany salát
lžička hořčice
sůl a čerstvě namletý pepř
Vají�čka uvařte natvrdo. Jakmile vychladnou,
�
oloupejte je a nakrájejte. Cesnek a jarní� ci-
bulku nasekejte a přidejte k vají�čkům, poté
přidejte zakysanou smetanu, lžičku hořčice
a osolte, opepřete dle chuti a promí�chejte.
Špenátová omeleta
4 velká vejce
2 lžíce mléka
špetka pepře
200 g baby špenátu
100 g nastrouhaného sýru feta
lžička olivového oleje
lžíce másla
Na pánev s trochou oleje jen nakrátko vhoďte špenát
(pár lí�stků si nechte stranou na ozdobu), přidejte sýr,
aby se rozpustil, a sundejte z pánve. Vají�čka rozšlehej-
te s mlékem metličkou a ochuťte pepřem. Na pánvi
rozpusťte máslo a vlijte na ni vaječnou směs, z které
krouživými pohyby vytvořte kulatou omeletu. Jakmile
omeleta vají�čka zatuhnou, dejte na polovinu omelety připravený
špenát se sýrem, omeletu přehněte a nechte ještě něko-
lik vteřin na pánvi a následně serví�rujte s několika lí�stky
čerstvého špenátu navrchu.
13