Page 30 - Magazín JIP Potraviny
P. 30

Tiramisu do skleničky

                                                                          100 g dětských piškotů
                                                                          250 g mascarpone
                                                                          150 ml smetany ke šlehání
                                                                          100 g tvarohu
                                                                          50 g moučkového cukru
                                                                          šálek espressa
                                                                          lžíce amaretta
                                                                          kvalitní kakao
                                                                          čerstvé maliny, borůvky, jahody…

                                                                          Tvaroh  vyšlehejte  s  mascarpone  a  moučkovým
                tiramisu                                                  cukrem. V jiné mí�se vyšlehejte šlehačku, kterou pak
                do skleničky                                              opatrně  vmí�chejte  do  tvarohu  s  mascarpone.  Do
                                                                          vychladlé kávy nalijte amaretto. Piškoty namáčejte
                                                                          do espressa a vyskládejte je na dno skleniček. Na
                                                                          piškoty navrstvěte krém a takto vystří�dejte vrstvy
                                                                          alespoň  třikrát.  Jako  poslední�  vrstvu  dejte  krém,
                                                                          který posypte kakaem a ozdobte čerstvým ovocem.



        Malinový dezert

          250 g čerstvých malin
       1 kelímek smetany ke šlehání
         1/3 kelímku mascarpone
         100 g moučkového cukru
         50 g krystalového cukru
        lžička vanilkového aroma

         Smetanu, moučkový cukr,
       vanilkové aroma a mascarpone                                                           malinový
                                                                                              dezert
        vyšlehejte do tuhého krému.
        Ten pak nandejte do sklenice
        a uložte do lednice. Maliny
       dejte do hrnce a přisypte k nim
        cukr. Vše povařte a následně
           nechte vychladnout.
        Do skleniček pak lží�cí� nalijte
       malinovou směs a celý dezert
        nechte odpočinout v lednici.


                                                                                        Mangový dezert
                                                                                        s ricottou


                                                                                        3 zralá manga
                                                                                        250 ml smetany ke šlehání
                                                                                        300 g ricotty
                                                                                        lžíce citronové šťávy
          mangový dezert                                                                lžička vanilkového aroma
          s ricottou                                                                    lžíce moučkového cukru
                                                                                        3 lžíce granoly
                                                                                        čerstvé jahody

                                                                                        Mango oloupejte a rozmixujte na
                                                                                        hladké pyré. Smetanu vyšlehejte
                                                                                        s cukrem, vanilkovým aroma, ci-
                                                                                        tronovou  šťávou  a  ricottou.  Do
                                                                                        sklenice vlijte mangové pyré a na
                                                                                        něj navrstvěte připravený krém.
                                                                                        Vše  pak  posypte  granolou  a  oz-
                                                                                        dobte kousky čerstvých jahod.

       30
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35