Page 30 - Magazín JIP Potraviny
P. 30
Tiramisu do skleničky
100 g dětských piškotů
250 g mascarpone
150 ml smetany ke šlehání
100 g tvarohu
50 g moučkového cukru
šálek espressa
lžíce amaretta
kvalitní kakao
čerstvé maliny, borůvky, jahody…
Tvaroh vyšlehejte s mascarpone a moučkovým
tiramisu cukrem. V jiné mí�se vyšlehejte šlehačku, kterou pak
do skleničky opatrně vmí�chejte do tvarohu s mascarpone. Do
vychladlé kávy nalijte amaretto. Piškoty namáčejte
do espressa a vyskládejte je na dno skleniček. Na
piškoty navrstvěte krém a takto vystří�dejte vrstvy
alespoň třikrát. Jako poslední� vrstvu dejte krém,
který posypte kakaem a ozdobte čerstvým ovocem.
Malinový dezert
250 g čerstvých malin
1 kelímek smetany ke šlehání
1/3 kelímku mascarpone
100 g moučkového cukru
50 g krystalového cukru
lžička vanilkového aroma
Smetanu, moučkový cukr,
vanilkové aroma a mascarpone malinový
dezert
vyšlehejte do tuhého krému.
Ten pak nandejte do sklenice
a uložte do lednice. Maliny
dejte do hrnce a přisypte k nim
cukr. Vše povařte a následně
nechte vychladnout.
Do skleniček pak lží�cí� nalijte
malinovou směs a celý dezert
nechte odpočinout v lednici.
Mangový dezert
s ricottou
3 zralá manga
250 ml smetany ke šlehání
300 g ricotty
lžíce citronové šťávy
mangový dezert lžička vanilkového aroma
s ricottou lžíce moučkového cukru
3 lžíce granoly
čerstvé jahody
Mango oloupejte a rozmixujte na
hladké pyré. Smetanu vyšlehejte
s cukrem, vanilkovým aroma, ci-
tronovou šťávou a ricottou. Do
sklenice vlijte mangové pyré a na
něj navrstvěte připravený krém.
Vše pak posypte granolou a oz-
dobte kousky čerstvých jahod.
30