Page 26 - Magazín JIP Potraviny
P. 26

vegetariánský
                                                                                lunch bowl


























































                                          Vegetariánský lunch bowl

                ¾ hrnku quinoy, 1 brokolice, hrachové lusky, plechovka cizrny, avokádo, cherry rajčata, menší červená cibule,
                  ředkvičky, hrášek, čerstvá řeřicha, olivový olej, šťáva z citronu, sušený česnek, sušená paprika, sůl a pepř
                       Dresink: 2 lžíce olivového oleje, lžíce hořčice, lžíce jablečného octa, šťáva z jednoho citronu,
                                    2 lžíce nasekaného čerstvého kopru a petrželky, sůl a pepř

          Quinou uvařte dle návodu a nechte vychladnout. Poté do ní� nakapejte citronovou šťávu a dejte do misky. Brokolici rozkrájejte na
          růžičky a vyložte ji na plech. Přidejte hrachové lusky a cizrnu a vše ochuťte solí�, sušeným česnekem, pepřem a paprikou a pečte
                 v troubě předehřáté na 180 °C 15–20 minut. Po vyjmutí� z trouby brokolici, cizrnu a lusky vyskládejte na misku.
                   Přidejte cherry rajčata, hrášek, nakrájené ředkvičky, avokádo, na tenké proužky nakrájenou cibuli a řeřichu.
                             Ingredience na dresink smí�chejte dohromady a směsí� pokapejte celý lunch bowl.
       26
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31