Page 26 - Magazín JIP Potraviny
P. 26
vegetariánský
lunch bowl
Vegetariánský lunch bowl
¾ hrnku quinoy, 1 brokolice, hrachové lusky, plechovka cizrny, avokádo, cherry rajčata, menší červená cibule,
ředkvičky, hrášek, čerstvá řeřicha, olivový olej, šťáva z citronu, sušený česnek, sušená paprika, sůl a pepř
Dresink: 2 lžíce olivového oleje, lžíce hořčice, lžíce jablečného octa, šťáva z jednoho citronu,
2 lžíce nasekaného čerstvého kopru a petrželky, sůl a pepř
Quinou uvařte dle návodu a nechte vychladnout. Poté do ní� nakapejte citronovou šťávu a dejte do misky. Brokolici rozkrájejte na
růžičky a vyložte ji na plech. Přidejte hrachové lusky a cizrnu a vše ochuťte solí�, sušeným česnekem, pepřem a paprikou a pečte
v troubě předehřáté na 180 °C 15–20 minut. Po vyjmutí� z trouby brokolici, cizrnu a lusky vyskládejte na misku.
Přidejte cherry rajčata, hrášek, nakrájené ředkvičky, avokádo, na tenké proužky nakrájenou cibuli a řeřichu.
Ingredience na dresink smí�chejte dohromady a směsí� pokapejte celý lunch bowl.
26