Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24
salát
z pečených paprik
s harissa omáčkou
Salát z pečených paprik s harissa omáčkou
4 papriky (žluté a červené), 400 g máslových fazolí v nálevu, 200 g cherry rajčat, 90 g rukoly a baby špenátu,
100 g sýru feta, 20 g piniových ořechů, čerstvá bazalka, lžíce olivového oleje, lžíce vinného octa
Harissa omáčka: lžíce harissa koření, lžíce olivového oleje, šťáva z ½ citronu
Papriky pokapejte olejem a pečte zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Poté je nechte vychladnout a následně oloupejte
slupku. Papriky pak nakrájejte a vložte do mí�sy. Přidejte fazole, přepůlená cherry rajčata, rukolu a baby špenát. V jiné misce smí�chej-
te ingredience na omáčku a salát pokapejte. K salátu přidejte lí�stky bazalky, piniové ořechy a rozdrobenou fetu.
Zakápněte vinným octem a dochuťte omáčkou.
24