Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24

salát
                 z pečených paprik
                 s harissa omáčkou














































                              Salát z pečených paprik s harissa omáčkou


                4 papriky (žluté a červené), 400 g máslových fazolí v nálevu, 200 g cherry rajčat, 90 g rukoly a baby špenátu,
                      100 g sýru feta, 20 g piniových ořechů, čerstvá bazalka, lžíce olivového oleje, lžíce vinného octa
                              Harissa omáčka: lžíce harissa koření, lžíce olivového oleje, šťáva z ½ citronu


          Papriky pokapejte olejem a pečte zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Poté je nechte vychladnout a následně oloupejte
          slupku. Papriky pak nakrájejte a vložte do mí�sy. Přidejte fazole, přepůlená cherry rajčata, rukolu a baby špenát. V jiné misce smí�chej-
                 te ingredience na omáčku a salát pokapejte. K salátu přidejte lí�stky bazalky, piniové ořechy a rozdrobenou fetu.
                                          Zakápněte vinným octem a dochuťte omáčkou.
       24
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29