Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27
Tuňákový salát s avokádem
1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
1 avokádo
1 salátová okurka
hrst cherry rajčat
½ červené cibule
pár listů hlávkového salátu
hrst špenátu
2 lžíce sterilované kukuřice
olivový olej
šťáva z citronu
sůl
tuňákový salát Listy salátu roztrhejte na menší� části, salátovou
okurku nakrájejte na kousky, stejně tak cibuli.
s avokádem Cherry rajčata přepulte, avokádo nakrájejte na
plátky. Všechny ingredience nandejte do misky,
avokádo naaranžujte navrch. Vše pokapejte olivo-
vým olejem, citronovou šťávou a dosolte dle chuti.
Těstoviny s pečenou zeleninou
250 g těstovin (penne nebo jiné),
1 menší cuketa, 1 menší lilek,
1 menší paprika, cherry rajčata,
1 stroužek česneku, 50 g sýru feta,
čerstvá bazalka, olivový olej
sůl a pepř
Lilek nakrájejte na plátky, osolte a nechte asi 15 minut
odstát. Poté tekutinu, kterou lilek pustí�, opláchněte
a usušte papí�rovým ubrouskem. Lilek, cuketu, papriku,
rozpůlená cherry rajčata a stroužek česneku nakrájej-
te na menší� kousky, které rozprostřete na plech. Vše
pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte těstoviny
s pečenou
péct do trouby vyhřáté na 180 °C zhruba na 35 minut.
zeleninou
Mezití�m uvařte těstoviny podle návodu. Upečenou
zeleninu smí�chejte s těstovinami, přidejte čerstvou ba-
zalku a rozdrobenou fetu. Dosolte dle chuti.
Řecký salát s kapary
1 salátová okurka, 100 g cherry rajčat,
½ červené cibule, 1 paprika,
100 g oliv, 100 g sýru feta,
listy hlávkového salátu, 2 lžíce kapary,
šťáva z 1 citronu, kvalitní olivový olej,
sušené oregano, sušená bazalka,
sušená petržel, sůl a pepř
Listy salátu natrhejte, přidejte na malé
kousky nakrájenou okurku a na nudličky
nakrájenou papriku a cibuli. Zeleninu
smí�chejte a přidejte nakrájená cherry raj-
řecký salát čata, olivy, rozdrobenou fetu a kapary.
s kapary Vše zalijte olivovým olejem, pokapejte
šťávou z citronu, posypte koření�m, osolte
a opepřete. Podávat můžete s opečenou
bagetkou.
27