Page 31 - Magazín JIP Potraviny
P. 31

Čokoládová pěna

                                                         3 vajíčka
                                                    125 g hořké čokolády
                                                        10 g másla
                                                ½ kelímku smetany ke šlehání
                                                  3 lžíce krystalového cukru

                                               �
                          �
                          Zloutky  oddělte  od  bí�lků.  Zloutky  vyšlehejte,  dokud  z  nich  nevytvoří�te  hladkou  hmotu.
                          Cokoládu rozpusťte s máslem ve vodní� lázni (nebo v mikrovlnce) dohladka a nechte ji vy-
                           �
                          chladnout. Smetanu vyšlehejte do tuhé šlehačky. Do bí�lků vmí�chejte cukr a vyšlehejte je
                          do tuhého sněhu. Do šlehačky vmí�chejte stěrkou vyšlehané žloutky, poté opatrně vmí�chej-
                          te tekutou čokoládu. Směs pak pomalu vmí�chejte do vyšlehaných bí�lků. Směs rozdělte do
                                        skleniček a nechte ideálně přes noc odležet v lednici.
























                                                                                čokoládová
                                                                                pěna


































                                                                                                                31
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36