Page 31 - Magazín JIP Potraviny
P. 31
Čokoládová pěna
3 vajíčka
125 g hořké čokolády
10 g másla
½ kelímku smetany ke šlehání
3 lžíce krystalového cukru
�
�
Zloutky oddělte od bí�lků. Zloutky vyšlehejte, dokud z nich nevytvoří�te hladkou hmotu.
Cokoládu rozpusťte s máslem ve vodní� lázni (nebo v mikrovlnce) dohladka a nechte ji vy-
�
chladnout. Smetanu vyšlehejte do tuhé šlehačky. Do bí�lků vmí�chejte cukr a vyšlehejte je
do tuhého sněhu. Do šlehačky vmí�chejte stěrkou vyšlehané žloutky, poté opatrně vmí�chej-
te tekutou čokoládu. Směs pak pomalu vmí�chejte do vyšlehaných bí�lků. Směs rozdělte do
skleniček a nechte ideálně přes noc odležet v lednici.
čokoládová
pěna
31