Page 34 - Magazín JIP Potraviny
P. 34
Mandarinková
panna cotta
500 ml smetany ke šlehání
80 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
3 plátky želatiny
1 plechovka kompotovaných mandarinek
Zelatinu nechte nabobtnat ve studené vodě.
�
Smetanu, semí�nka vanilkového lusku a cukr dej-
te do hrnce a zahřejte, nenechte však směs vařit.
mandarinková Než začne směs vří�t, odstavte ji z plotny a vložte
panna cotta do ní� želatinu. Vše rozmí�chejte a nechte želatinu
rozpustit. Směs pak nalijte do skleniček a nechte
v lednici vychladnout a ztuhnout. Mandarinky
slijte a rozmixujte do hladkého pyré.
Směs pak nalijte na ztuhlý krém.
Jogurtová
kiwi sklenička
4 kiwi
500 g kvalitního bílého jogurtu
hrnek müsli
čerstvá máta
Na dno skleniček nasypte müsli, na něj
lží�cí� navrstvěte jogurt a skleničky doplňte
na malé kousky nakrájeným kiwi.
Dezert ozdobte mátou.
pudink
s banánem
Pudink s banánem
500 ml mléka
1 banánový pudink
jogurtová kiwi 50 g cukru
sklenička 2 banány
1 kelímek smetany ke šlehání
pár dětských piškotů
Do hrnce vlijte mléko a zahřejte.
Pudink smí�chejte s trochou mléka a cukrem a vlijte do
zahřátého mléka v hrnci. Vše povařte asi minutu, dokud
směs nezhoustne. Banány nakrájejte na kolečka.
Do skleniček vložte pár koleček banánu, na ně vlijte
pudink a na něj opět naskládejte banán.
Smetanu vyšlehejte do tuhé šlehačky, kterou pudink
ozdobte. Na ni můžete dát pár dětských piškotů.
34