Page 33 - Magazín JIP Potraviny
P. 33
Chia pudink
s mangem
4 lžíce chia semínek
200 ml rostlinného mléka
1 zralé mango
vanička polotučného tvarohu
exotické ovoce dle chuti na ozdobu
Mango oloupejte, nakrájejte a rozmixuj-
te na hladké pyré. V mí�se smí�chejte chia
chia pudink semí�nka, mléko a jednu lží�ci pyré. Takto
s mangem nechte chia semí�nka přes noc v lednici.
Chia pudink pak rozdělte do skleniček, na
něj navrstvěte tvaroh a vše přelijte man-
govým pyré. Ozdobte exotickým ovocem
dle chuti.
Krémová ovesná kaše
¾ hrnku ovesných vloček
1 a ½ hrnku vody
1 a ½ hrnku mléka
špetka soli
hrnek černého rybízu
Ovesné vločky, vodu, mléko a špetku soli krémová
přiveďte k varu, poté plamen ztlumte ovesná kaše
a promí�chávejte.
Vařte zhruba 10–15 minut, dokud kaše
nezhoustne a vločky nezměknou.
Pak nechte kaši vychladnout.
Mezití�m propláchněte rybí�z, nasypte ho
do hrnce a nechte povařit.
Do skleniček pak plňte kaši, na ni vrstvu
rybí�zu a opět kaši. Nechte odstát v lednici
ideálně přes noc.
Red velvet do skleničky
Korpus: 250 g hladké mouky, 15 g kakaa, 2 vejce,
120 g másla, 300 g krupicového cukru,
250 ml podmáslí, špetka soli, červené potr. barvivo,
lžička jedlé sody, lžička octa
Krém: 250 g tvarohu, 125 g mascarpone,
lžíce moučkového cukru,
lžička vanilkového extraktu
Podmáslí� smí�chejte s potravinářským barvivem.
Prosátou mouku smí�chejte se solí� a kakaem. Změklé
máslo vyšlehejte s cukrem a vejci. Do směsi pak pos-
tupně vmí�chejte mouku a podmáslí� s barvivem. Jedlou
sodu smí�chejte s octem a tuto směs vmí�chejte do těsta.
red velvet To pak vlijte do formy a pečte v troubě předehřáté na
180 °C 30–40 minut. Ingredience na krém vyšlehejte.
do skleničky Upečený korpus rozdrobte a nasypte do skleniček, na
korpus navrstvěte krém a vrstvy takto několikrát pro-
stří�dejte.
33