Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27

Grilovaná vepřová žebra


                                                                            1 kg vepřových žeber
                                                                            4 lžíce medu
                                                                            2 lžíce rajčatového protlaku
                                                                            lžička hořčice
                                                                            2 lžíce sójové omáčky
                                                                            sůl a pepř
                                                       grilovaná
                                                       žebra                Med, protlak, hořčici, sójovou omáčku, sůl a pepř
                                                                            smí�chejte  a  směsí�  potřete  vepřová  žebra.  Ty  pak
                                                                            nechte alespoň hodinu při pokojové teplotě mari-
                                                                            novat. Maso pak dejte do pekáče, přikryjte a dejte
                                                                            péct  do  trouby  na  160  °C  zhruba  na  dvě  hodiny.
                                                                            Poté dejte žebra dopéct na gril.











        Kalamáry na grilu

        500 g kalamár
        olivový olej
        citronová šťáva
        sůl a pepř


        Ž  kalamárů  vyndejte  kost  a  vršek
        očistěte nožem. Kalamáry nakrájejte
        na kolečka, zakapejte olivovým ole-
        jem, osolte, opepřete, vložte je na gril
        a opékejte asi minutu ze všech stran.
        Maso pak sundejte z grilu, pokapejte                                        kalamáry
        citronovou šťávou a podávejte.








                                                                                    Grilované
                                                                                    jehněčí kotlety


                                                                                    1 kg jehněčích kotletek
                                                                                    3 stroužky česneku
                                                                                    čerstvý rozmarýn
                                                                                    olivový olej
                                                                                    čerstvě mletý pepř
              grilované                                                             sůl
              kotlety
                                                                                    Lí�stky  rozmarýnu  sejměte  ze  stonku,
                                                                                    česnek nasekejte nadrobno. Olivový olej,
                                                                                    sůl, pepř, rozmarýn a česnek promí�chej-
                                                                                    te v misce. Šměsí� potřete jehněčí� maso
                                                                                    a nechte ho ideálně přes noc marinovat.
                                                                                    Na rozpáleném grilu pak opékejte kotle-
                                                                                    ty z obou stran.



                                                                                                                27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32