Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27
Grilovaná vepřová žebra
1 kg vepřových žeber
4 lžíce medu
2 lžíce rajčatového protlaku
lžička hořčice
2 lžíce sójové omáčky
sůl a pepř
grilovaná
žebra Med, protlak, hořčici, sójovou omáčku, sůl a pepř
smí�chejte a směsí� potřete vepřová žebra. Ty pak
nechte alespoň hodinu při pokojové teplotě mari-
novat. Maso pak dejte do pekáče, přikryjte a dejte
péct do trouby na 160 °C zhruba na dvě hodiny.
Poté dejte žebra dopéct na gril.
Kalamáry na grilu
500 g kalamár
olivový olej
citronová šťáva
sůl a pepř
Ž kalamárů vyndejte kost a vršek
očistěte nožem. Kalamáry nakrájejte
na kolečka, zakapejte olivovým ole-
jem, osolte, opepřete, vložte je na gril
a opékejte asi minutu ze všech stran.
Maso pak sundejte z grilu, pokapejte kalamáry
citronovou šťávou a podávejte.
Grilované
jehněčí kotlety
1 kg jehněčích kotletek
3 stroužky česneku
čerstvý rozmarýn
olivový olej
čerstvě mletý pepř
grilované sůl
kotlety
Lí�stky rozmarýnu sejměte ze stonku,
česnek nasekejte nadrobno. Olivový olej,
sůl, pepř, rozmarýn a česnek promí�chej-
te v misce. Šměsí� potřete jehněčí� maso
a nechte ho ideálně přes noc marinovat.
Na rozpáleném grilu pak opékejte kotle-
ty z obou stran.
27