Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23

Grilovaný hermelín
                                                                              s bylinkami

                                                                              4 hermelíny
                                                                              čerstvý rozmarýn a tymián
                                                                              čerstvě mletá sůl a pepř
                                                                              olivový olej
                                                                              alobal

                         grilovaný                                            V misce smí�chejte olivový olej, lí�stky bylinek, sůl
                         hermelín                                             a  pepř.  Na  kus  alobalu  naneste  trochu  olejové
                                                                              směsi,  vložte  hermelí�n  a  na  něj  opět  naneste
                                                                              směs s bylinkami. Takto naložené hermelí�ny za-
                                                                              balte a uložte do lednice. Poté hermelí�ny grilujte
                                                                              v alobalu zhruba 10 minut.






        Kuřecí špízy s tzatziki

        400 g kuřecího masa                                                         kuřecí
        olivový olej                                                                špízy
        čerstvě mletá sůl a pepř
        špejle
        Tzatziki:
        2 salátové okurky
        2 bílé řecké jogurty
        stroužek česneku
        lžíce citronové šťávy
        čerstvý kopr
        sůl a pepř

        Kuřecí� maso nakrájejte na menší� kousky,
        pokapejte olivovým olejem, osolte,
        opepřete a nechte odležet.
        Okurky oloupejte, nastrouhejte nahrubo
        a vymačkejte z nich šťávu. Do okurek                              tzatziky
        přidejte jogurty, prolisovaný česnek,
        citronovou šťávu, sůl, pepř a nasekaný
        čerstvý kopr. Vše promí�chejte a dejte do
        lednice vychladit. Kousky kuřecí�ho masa
        napí�chejte na špejle a pomalu grilujte ze
        všech stran, dokud nebude maso hotové.
        Podávejte s tzatziki.





                                                                                Grilované tygří krevety


                                                                                12 ks čerstvých tygřích krevet
                                                   grilované                    2 stroužky česneku
                                                                                šťáva z jedné limetky
                                                   krevety                      olivový olej
                                                                                čerstvá petrželka
                                                                                čerstvě mletá sůl


                                                                                Olivový  olej,  limetkovou  šťávu,  prolisovaný
                                                                                česnek a sůl smí�chejte v misce. Krevety přelij-
                                                                                te touto směsí� a promí�chejte. Grilujte krátce,
                                                                                jen pár minut. Po ugrilování� posypejte najem-
                                                                                no nasekanou petrželkou.


                                                                                                                23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28