Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23
Grilovaný hermelín
s bylinkami
4 hermelíny
čerstvý rozmarýn a tymián
čerstvě mletá sůl a pepř
olivový olej
alobal
grilovaný V misce smí�chejte olivový olej, lí�stky bylinek, sůl
hermelín a pepř. Na kus alobalu naneste trochu olejové
směsi, vložte hermelí�n a na něj opět naneste
směs s bylinkami. Takto naložené hermelí�ny za-
balte a uložte do lednice. Poté hermelí�ny grilujte
v alobalu zhruba 10 minut.
Kuřecí špízy s tzatziki
400 g kuřecího masa kuřecí
olivový olej špízy
čerstvě mletá sůl a pepř
špejle
Tzatziki:
2 salátové okurky
2 bílé řecké jogurty
stroužek česneku
lžíce citronové šťávy
čerstvý kopr
sůl a pepř
Kuřecí� maso nakrájejte na menší� kousky,
pokapejte olivovým olejem, osolte,
opepřete a nechte odležet.
Okurky oloupejte, nastrouhejte nahrubo
a vymačkejte z nich šťávu. Do okurek tzatziky
přidejte jogurty, prolisovaný česnek,
citronovou šťávu, sůl, pepř a nasekaný
čerstvý kopr. Vše promí�chejte a dejte do
lednice vychladit. Kousky kuřecí�ho masa
napí�chejte na špejle a pomalu grilujte ze
všech stran, dokud nebude maso hotové.
Podávejte s tzatziki.
Grilované tygří krevety
12 ks čerstvých tygřích krevet
grilované 2 stroužky česneku
šťáva z jedné limetky
krevety olivový olej
čerstvá petrželka
čerstvě mletá sůl
Olivový olej, limetkovou šťávu, prolisovaný
česnek a sůl smí�chejte v misce. Krevety přelij-
te touto směsí� a promí�chejte. Grilujte krátce,
jen pár minut. Po ugrilování� posypejte najem-
no nasekanou petrželkou.
23