Page 25 - Magazín JIP Potraviny
P. 25
Kukuřice na grilu
2 oloupané kukuřičné klasy
rozpuštěné máslo
sůl
Kukuřičné klasy vložte do osolené vody a zhru-
ba deset minut povařte. Poté je nakrájejte na tři
dí�ly (špičky odkrojte) a potřete je rozpuštěným
máslem. Vložte na gril a opečte dozlatova ze všech
stran. Po dogrilování� osolte a podávejte s dipem
kukuřice dle chuti.
na grilu
Špízy
400 g kuřecího masa
4 grilovací klobásky
2 papriky
2 cibule
8 menších žampionů
cherry rajčata
cuketa
olivový olej
čerstvě mletá sůl a pepř
špízy
Maso, klobásky a papriky nakrájejte
na menší� kousky, cuketu na kolečka
a cibuli na měsí�čky, žampiony i cher-
ry rajčátka ponechte vcelku. Na špej-
li napichujte stří�davě maso, zeleninu
�
a houby. Špí�zy potřete olejem, důkladně
osolte a opepřete a vložte na rozpálený
gril. Opečte po všech stranách.
Zelenina grilovaná
v alobalu
2 oloupané kukuřice
cherry rajčátka na stonku
cuketa
cibule
paprika
2 lžíce másla
čerstvý rozmarýn
sůl
alobal
grilovaná Kukuřici nakrájejte na několik dí�lů, cuketu a ci-
zelenina buli na kolečka, papriku na menší� kousky. Žele-
ninu osolte, přidejte čerstvý rozmarýn a máslo.
Vše vložte do alespoň dvou vrstev alobalu, za-
balte a dejte na gril. Želeninu grilujte zhruba půl
hodiny.
25