Page 63 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 63
Ty jsi byla jednou z celebrit, které neodolaly gurmánskému zážitku res-
taurace Dinner in the Sky. Už jsi někdy absolvovala jídlo v oblacích?
Asi jako dítě jsem určitě jedla hrušky a jablka, ale tohle bylo nádherné.
50 metrů, já bych jela klidně i výš, ale bylo tam spousty lidí, kteří se
strašně báli. Já byla nadšená, protože mám ráda výšky.
Byl to pro tebe zážitek gastronomický nebo adrenalinový? Pro mě to
byl asi spíš víc zážitek vyjet nahoru. Je to jako, když jsem na koncertě
a hraji, tak mě to vždy vypumpuje. Když třeba vzlétám velkým letadlem,
tak to úplně zbožňuji. To jídlo pro mě bylo moc příjemné, ale ten nápad,
výhled, výška, to bylo nejvíc.
Jsi kuchařka? Já vařím hodně, vzhledem k tomu, že mám dvě děti. Jsem Pracovní plány? Jedeme podzimní turné s Inflagranti. Máme 15 let
ale spíš takový ten klasický spotřební kuchař. Vařím zdravě, používám výročí, takže i to turné se tak jmenuje. Budou to vánoční koncerty,
olivový olej, zeleninu, a téměř vůbec doma nic nesmažím. Proto občas kdy my jsme hlavní protagonisti a přizvali jsme si ještě další zpěváky,
dětem dopřeji v restauraci smažený sýr s hranolkama. Já fakt dělám se kterými těch 15 let spolupracujeme - Pepa Vojtek, Vašek Noid Bár-
všechno hlavně rychle. Miluji restaurace hlavně proto, že ten čas ta, Marián Vojtko, Terezka Mátlová, Petr Kolář. Přizvali jsme si i dětský
nemusím trávit u plotny. sbor. 30. 11. bych měla s naším triem hrát na finále prestižní modelin-
gové soutěže Miss&Mr.Look Bella 2019, které bude v pražském Karo-
A když si chceš užít jídlo v restaurace, co si tedy objednáš ty? Já při linu. Castingy začínají od 10. 10. 2019 na pražském Andělu. Více info
jídle dávám důraz na zdraví, což právě v menu Dinner in the Sky bylo najdete na www.look-bella.cz
super. Jídlo bylo zdravé a „dietní“, přitom velmi chutné. My měli španěl-
ského šéfkuchaře, což normálně neochutnáte. Jedli jsme netradiční jídla Ty si na housle začala hrát ve třech letech. Inspiroval tě někdo? U nás
- kaštany, balsamicová zmrzlina, makronka řepná, což jsem ještě nikdy doma byli vlastně všichni amatérští hudebníci. Velký vliv na mě měl můj
nejedla. strýc, který pracoval jako houslista v České filharmonii. Později mě dost
ovlivnila i moje teta, také profesionální houslistka. V dětském věku jsem
Co máš na podzim ráda k jídlu? Miluji dýně, já mám i zahradu, takže nebrala mnohé věci vážně, ale housle byly moje modla. Pro mě je to na-
pěstuji hodně rajčata a právě už mi tam rosou dýně, takže dýňovou prosto specifický nástroj, který buď milujete, nebo nesnášíte.
polévku, špenátovou, hráškovou.
Co rodiče na tvou lásku k houslím? Já a bratr, který je přírodovědec
Jak se musíš hlídat v kuchyni? Jsi houslistka, ruce jsou pro tebe důležité. jsme v rodině měli spíše volnost a sami jsme si rozhodovali, kam chceme
To je jedna z věcí, co je pro mě opravdu důležité. Proto máme všechny směřovat. Já se dobře učila, ale housle jsem cítila jako svůj osud. Rodiče
naše nože tupé, nebrousíme je. Strašně se bojím o prsty, často krájím byli s mým rozhodnutím spokojeni. Myslím si zpětně, že jedním z hla-
v rukavicích. Když jsem byla ještě na škole, při krájení brambor jsem si vních motivů mé hudební dráhy byla rodinná atmosféra. Šla jsem na
uřízla kousek bříška a nemohla jsem tři týdny hrát. AMU, ale tu jsem nedokončila. Studovala jsem tam krásné dva a čtvrt
roku. Záhy jsem prošla konkurzem do orchestru Státní opery Praha
Jsi žena, ráda o dbáš o svůj zevnějšek? Držela si třeba někdy dietu? a studia nezvládala kombinovat s prací. Osmnáct let jsem také učila
Bývala jsem dietářka. Měla jsem velké výkyvy, třeba jsem zhubla hru na housle na základní umělecké škole. Naše rodina byla vždy peda-
27 kg, které jsem pak zase nabrala. Držela jsem mraky diet, ale paradoxně gogicky zaměřená a tento obor mě velice zajímá. Po deseti letech od
po prvním porodu se mi ta váha srovnala a jídlo se mi dostalo do jiného AMU jsem se znovu rozhodla pro vysokoškolská studia, dostala se na
módu. Přestala jsem mít závislosti na jídle. Předtím jsem dokázala sníst Pedagogickou fakultu UK a diplomky s tituly bakaláře a magistra jsem
litr zmrzliny na posezení. Dnes jsem s jídlem dost v pohodě. Po třicítce obhájila až zde. Vyučování hře na housle v praxi mě nesmírně baví.
si už nedám s klidem denně balíček chipsů k televizi denně, ale občas si A to nejen v rámci hudebně zaměřených předmětů, ale na univerzitě mě
dám třeba hrst. Žádná vychrtlina nikdy nebudu, ale své tělo mám ráda. zaujaly i psychologie a pedagogika obecně.
63