Page 63 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 63

Ty jsi byla jednou z celebrit, které neodolaly gurmánskému zážitku res-
        taurace Dinner in the Sky. Už jsi někdy absolvovala jídlo v oblacích?
        Asi jako dítě jsem určitě jedla hrušky a jablka, ale tohle bylo nádherné.
        50 metrů, já bych jela klidně i výš, ale bylo tam spousty lidí, kteří se
        strašně báli. Já byla nadšená, protože mám ráda výšky.

        Byl to pro tebe zážitek gastronomický nebo adrenalinový? Pro mě to
        byl asi spíš víc zážitek vyjet nahoru. Je to jako, když jsem na koncertě
        a hraji, tak mě to vždy vypumpuje. Když třeba vzlétám velkým letadlem,
        tak to úplně zbožňuji. To jídlo pro mě bylo moc příjemné, ale ten nápad,
        výhled, výška, to bylo nejvíc.

        Jsi kuchařka? Já vařím hodně, vzhledem k tomu, že mám dvě děti. Jsem   Pracovní plány? Jedeme podzimní turné s Inflagranti. Máme 15 let
        ale spíš takový ten klasický spotřební kuchař. Vařím zdravě, používám   výročí, takže i to turné se tak jmenuje. Budou to vánoční koncerty,
        olivový olej, zeleninu, a téměř vůbec doma nic nesmažím. Proto občas   kdy my jsme hlavní protagonisti a přizvali jsme si ještě další zpěváky,
        dětem dopřeji v restauraci smažený sýr s hranolkama. Já fakt dělám   se kterými těch 15 let spolupracujeme - Pepa Vojtek, Vašek Noid Bár-
        všechno hlavně rychle. Miluji restaurace hlavně proto, že ten čas   ta, Marián Vojtko, Terezka Mátlová, Petr Kolář. Přizvali jsme si i dětský
        nemusím trávit u plotny.                               sbor. 30. 11. bych měla s naším triem hrát na finále prestižní modelin-
                                                               gové soutěže Miss&Mr.Look Bella 2019, které bude v pražském Karo-
        A když si chceš užít jídlo v restaurace, co si tedy objednáš ty? Já při   linu. Castingy začínají od 10. 10. 2019 na pražském Andělu. Více info
        jídle dávám důraz na zdraví, což právě v menu Dinner in the Sky bylo   najdete na www.look-bella.cz
        super. Jídlo bylo zdravé a „dietní“, přitom velmi chutné. My měli španěl-
        ského šéfkuchaře, což normálně neochutnáte. Jedli jsme netradiční jídla   Ty si na housle začala hrát ve třech letech. Inspiroval tě někdo? U nás
        - kaštany, balsamicová zmrzlina, makronka řepná, což jsem ještě nikdy   doma byli vlastně všichni amatérští hudebníci. Velký vliv na mě měl můj
        nejedla.                                               strýc, který pracoval jako houslista v České filharmonii. Později mě dost
                                                               ovlivnila i moje teta, také profesionální houslistka. V dětském věku jsem
        Co máš na podzim ráda k jídlu? Miluji dýně, já mám i zahradu, takže   nebrala mnohé věci vážně, ale housle byly moje modla. Pro mě je to na-
        pěstuji hodně rajčata a právě už mi tam rosou dýně, takže dýňovou   prosto specifický nástroj, který buď milujete, nebo nesnášíte.
        polévku, špenátovou, hráškovou.
                                                               Co rodiče na tvou lásku k houslím? Já a bratr, který je přírodovědec
        Jak se musíš hlídat v kuchyni? Jsi houslistka, ruce jsou pro tebe důležité.  jsme v rodině měli spíše volnost a sami jsme si rozhodovali, kam chceme
        To je jedna z věcí, co je pro mě opravdu důležité. Proto máme všechny   směřovat. Já se dobře učila, ale housle jsem cítila jako svůj osud. Rodiče
        naše nože tupé, nebrousíme je. Strašně se bojím o prsty, často krájím   byli s mým rozhodnutím spokojeni. Myslím si zpětně, že jedním z hla-
        v rukavicích. Když jsem byla ještě na škole, při krájení brambor jsem si   vních motivů mé hudební dráhy byla rodinná atmosféra. Šla jsem na
        uřízla kousek bříška a nemohla jsem tři týdny hrát.    AMU, ale tu jsem nedokončila. Studovala jsem tam krásné dva a čtvrt
                                                               roku. Záhy jsem prošla konkurzem do orchestru Státní opery Praha
        Jsi žena, ráda o dbáš o svůj zevnějšek? Držela si třeba někdy dietu?  a  studia  nezvládala  kombinovat  s  prací.  Osmnáct  let  jsem  také  učila
        Bývala jsem dietářka. Měla jsem velké výkyvy, třeba jsem zhubla   hru na housle na základní umělecké škole. Naše rodina byla vždy peda-
        27 kg, které jsem pak zase nabrala. Držela jsem mraky diet, ale paradoxně   gogicky zaměřená a tento obor mě velice zajímá. Po deseti letech od
        po prvním porodu se mi ta váha srovnala a jídlo se mi dostalo do jiného   AMU jsem se znovu rozhodla pro vysokoškolská studia, dostala se na
        módu. Přestala jsem mít závislosti na jídle. Předtím jsem dokázala sníst   Pedagogickou fakultu UK a diplomky s tituly bakaláře a magistra jsem
        litr zmrzliny na posezení. Dnes jsem s jídlem dost v pohodě. Po třicítce   obhájila až zde. Vyučování hře na housle v praxi mě nesmírně baví.
        si už nedám s klidem denně balíček chipsů k televizi denně, ale občas si   A to nejen v rámci hudebně zaměřených předmětů, ale na univerzitě mě
        dám třeba hrst. Žádná vychrtlina nikdy nebudu, ale své tělo mám ráda.   zaujaly i psychologie a pedagogika obecně.
                                                                                                                63
   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68