Page 55 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 55

Salát
                                                                                                 s rajčaty











                     TIP!
                     Olivový olej extra
                     vergine z odrůdy
                     100% Biancolilla




                                                                Zeleninový salát s mozzarellou
                                                                a sušenými rajčaty

                                                                Suroviny:
                                                                bazalka, 1 ks červené cibule, 1 ks mozzarelly, olivový olej, pepř,
                                                                100 g polníčku, 8 ks sušených rajčat, 100 g rukoly, sůl
                                                                Postup:
                                                                Mozzarellu pokrájíme na plátky, cibuli na kolečka a přidáme polníček,
                                                                rukolu, nakrájená sušená rajčata a posekanou čerstvou bazalku. Osolíme,
                                                                opepříme, zakápneme olivovým olejem a podáváme.




                                                                Bruschetta se sušenými rajčaty a tvarohem

                                                                Suroviny:
                                                                250 g tvarohu, 1 stroužek česneku, drcený, 12 oválných sušených raj-
                                                                čat, 4 lžíce panenského olivového oleje + další k podávání, 1 lžíce
                                                                balzamikového octa, 1 – 2 lžičky harissy (chilli pasta), mořská sůl,
                                                                2 lžičky krupicového cukru, 4 plátky italského nebo tmavého chleba,
                                                                čerstvá petrželka, nasekaná
                                             Brushetta
                                             s rajčaty          Postup:
                                                                Tvaroh nechte v chladu přes noc pak ho promíchejte s drceným česnekem
                                                                a osolte mořskou solí. Troubu předehřejte na 170 °C.  Smíchejte olivový
                                                                olej, balzamikový ocet, harissu, osolte a směsí zalijte rajčata. Promíchejte
                                                                a vyskládejte v jedné vrstvě řeznou stranou nahoru. Zlehka pocukrujte
                                                                a pečte pět minut. Opečte plátky chleba v toustovači nebo v troubě pod
                                                                grilem. Navrstvěte na ně tvaroh, na to rozložte rajčata a přelijte šťávou,
                                                                kterou rajčata pustila při zapékání. Posypte petrželkou a pokapejte
                                                                dalším olivovým olejem.
                                                                                                                55
   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60