Page 55 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 55
Salát
s rajčaty
TIP!
Olivový olej extra
vergine z odrůdy
100% Biancolilla
Zeleninový salát s mozzarellou
a sušenými rajčaty
Suroviny:
bazalka, 1 ks červené cibule, 1 ks mozzarelly, olivový olej, pepř,
100 g polníčku, 8 ks sušených rajčat, 100 g rukoly, sůl
Postup:
Mozzarellu pokrájíme na plátky, cibuli na kolečka a přidáme polníček,
rukolu, nakrájená sušená rajčata a posekanou čerstvou bazalku. Osolíme,
opepříme, zakápneme olivovým olejem a podáváme.
Bruschetta se sušenými rajčaty a tvarohem
Suroviny:
250 g tvarohu, 1 stroužek česneku, drcený, 12 oválných sušených raj-
čat, 4 lžíce panenského olivového oleje + další k podávání, 1 lžíce
balzamikového octa, 1 – 2 lžičky harissy (chilli pasta), mořská sůl,
2 lžičky krupicového cukru, 4 plátky italského nebo tmavého chleba,
čerstvá petrželka, nasekaná
Brushetta
s rajčaty Postup:
Tvaroh nechte v chladu přes noc pak ho promíchejte s drceným česnekem
a osolte mořskou solí. Troubu předehřejte na 170 °C. Smíchejte olivový
olej, balzamikový ocet, harissu, osolte a směsí zalijte rajčata. Promíchejte
a vyskládejte v jedné vrstvě řeznou stranou nahoru. Zlehka pocukrujte
a pečte pět minut. Opečte plátky chleba v toustovači nebo v troubě pod
grilem. Navrstvěte na ně tvaroh, na to rozložte rajčata a přelijte šťávou,
kterou rajčata pustila při zapékání. Posypte petrželkou a pokapejte
dalším olivovým olejem.
55