Page 53 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 53

Italské jemné pečivo od roku 1905










                                                               Výběrem sýrů firmy Brazzale S. p. A.
                                                               pečujete o kvalitu ovzduší


                                                               Možná máte firmu Brazzale zapsanou v povědomí jako vlastníka sýrárny
                                                               na území České republiky. My bychom Vám však dnes chtěli představit
                                                               přímo italskou firmu Brazzale.
                                                               Jde o nejstarší italskou mlékárenskou firmu fungující bez přerušení od
                                                               roku 1784. Již po osm generací vyrábí sýry a máslo. Výrobní závody mají
                                                               nejen v Itálii a České republice, ale třeba v Brazílii.
                                                               Ale co ten nadpis?
                                                               Je již běžné, že cena sama o sobě není jedinou a nejvíce důležitou slož-
                                                               kou pro naše rozhodnutí, který výrobek si domů zakoupíme. Kvalitou
                                                               zakoupených potravin myslíme na své zdraví a postupně začínáme
                                                               myslet víc a více i na zdraví naší planety. Firma Brazzale pojmula tuto
                                                               myšlenku skutečně velkoryse. Na přelomu tisíciletí začali s realizací pro-
                                                               jektu Carbon neutral Group. V roce 2000 si nechali zpracovat odborný
                                                               posudek o množství emisí CO  za všechny své výrobní závody. Prolétla
                                                                                     2
                                                               Vám teď hlavou drobná pochybnost o tom, co bylo s tím oxidem uh-
                                                               ličitým? Nic zvláštního. Žádná taková výroba se mu nemůže vyhnout
                                                               úplně, suroviny je potřeba dopravit do výrobního závodu a výrobky
                                                               k zákazníkům. A co ty milé kravičky na obrázku? I jejich chovem se pro-
                                                               dukuje oxid uhličitý, tak jako ho produkuje každý z nás každým svým
                                                               výdechem. Všichni však ze základní školy známe fotosyntézu. A co je
                                                               k ní potřeba? Rostliny. Firma Brazzale tedy zavedla revoluční model zno-
                                                               vuzalesnění pastvin. V roce 2018 bylo odbornou společností změřeno,
                                                               že 1,5 mil. stromů, které firma Brazzale od roku 2000 vysadila zachytí již
                                                               více CO  než vyprodukují všechny její výrobní závody.
                                                                     2
              Nejprodávanější listové                          Blahopřejeme a považujeme za čest, že tuto myšlenku můžeme podpořit
                                                               alespoň její prezentací a tím, že tyto výborné sýry přinášíme na Váš stůl.
                     pečivo v Itálii



           Více než sto let jsme zůstali věrni nadšení naší rodiny pro
         tradiční pečivo. Naše tajemství je uchováno v originální knize
              receptů paní Matildy Vicenzi, zakladatelky firmy.

              192 tenkých křupavých vrstev jemného
                    máslového listového těsta.

                                                               Provolone je italský pařený, dlouhozrající sýr z kravského mléka.
                  Ideální pro každý okamžik Vašeho dne         Mladé nezralé Provolone se označuje "dolce", zatímco již plně vyzrálé
          Vychutnejte si ho s Vaším odpoledním šálkem kávy či čaje.   "piccante". Můžete ho použít na pannini, gnocchi, saláty, nastrouhat
         Podělte se s přáteli. Dopřejte si jen tak svoji chvilku potěšení.  na těstoviny. Můžete ho podávat nákrájený na kostičky s opečeným
                                                               chlebem a černými olivami. Vynikající je též grilovaný. Jednoduše
        Sortiment jemného listového pečiva naleznete na vybraných   ochutíte trochou oregana, osolíte, opepříte a grilujete v grilovací misce.
                prodejnách (Praha, Pardubice, Jilemnice)       Můžete si ho vychutnat jen tak se sklenicí dobrého italského vína, které
                                                               ho bezvadně doprovodí.









                                                                                                                53
   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58