Page 53 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 53
Italské jemné pečivo od roku 1905
Výběrem sýrů firmy Brazzale S. p. A.
pečujete o kvalitu ovzduší
Možná máte firmu Brazzale zapsanou v povědomí jako vlastníka sýrárny
na území České republiky. My bychom Vám však dnes chtěli představit
přímo italskou firmu Brazzale.
Jde o nejstarší italskou mlékárenskou firmu fungující bez přerušení od
roku 1784. Již po osm generací vyrábí sýry a máslo. Výrobní závody mají
nejen v Itálii a České republice, ale třeba v Brazílii.
Ale co ten nadpis?
Je již běžné, že cena sama o sobě není jedinou a nejvíce důležitou slož-
kou pro naše rozhodnutí, který výrobek si domů zakoupíme. Kvalitou
zakoupených potravin myslíme na své zdraví a postupně začínáme
myslet víc a více i na zdraví naší planety. Firma Brazzale pojmula tuto
myšlenku skutečně velkoryse. Na přelomu tisíciletí začali s realizací pro-
jektu Carbon neutral Group. V roce 2000 si nechali zpracovat odborný
posudek o množství emisí CO za všechny své výrobní závody. Prolétla
2
Vám teď hlavou drobná pochybnost o tom, co bylo s tím oxidem uh-
ličitým? Nic zvláštního. Žádná taková výroba se mu nemůže vyhnout
úplně, suroviny je potřeba dopravit do výrobního závodu a výrobky
k zákazníkům. A co ty milé kravičky na obrázku? I jejich chovem se pro-
dukuje oxid uhličitý, tak jako ho produkuje každý z nás každým svým
výdechem. Všichni však ze základní školy známe fotosyntézu. A co je
k ní potřeba? Rostliny. Firma Brazzale tedy zavedla revoluční model zno-
vuzalesnění pastvin. V roce 2018 bylo odbornou společností změřeno,
že 1,5 mil. stromů, které firma Brazzale od roku 2000 vysadila zachytí již
více CO než vyprodukují všechny její výrobní závody.
2
Nejprodávanější listové Blahopřejeme a považujeme za čest, že tuto myšlenku můžeme podpořit
alespoň její prezentací a tím, že tyto výborné sýry přinášíme na Váš stůl.
pečivo v Itálii
Více než sto let jsme zůstali věrni nadšení naší rodiny pro
tradiční pečivo. Naše tajemství je uchováno v originální knize
receptů paní Matildy Vicenzi, zakladatelky firmy.
192 tenkých křupavých vrstev jemného
máslového listového těsta.
Provolone je italský pařený, dlouhozrající sýr z kravského mléka.
Ideální pro každý okamžik Vašeho dne Mladé nezralé Provolone se označuje "dolce", zatímco již plně vyzrálé
Vychutnejte si ho s Vaším odpoledním šálkem kávy či čaje. "piccante". Můžete ho použít na pannini, gnocchi, saláty, nastrouhat
Podělte se s přáteli. Dopřejte si jen tak svoji chvilku potěšení. na těstoviny. Můžete ho podávat nákrájený na kostičky s opečeným
chlebem a černými olivami. Vynikající je též grilovaný. Jednoduše
Sortiment jemného listového pečiva naleznete na vybraných ochutíte trochou oregana, osolíte, opepříte a grilujete v grilovací misce.
prodejnách (Praha, Pardubice, Jilemnice) Můžete si ho vychutnat jen tak se sklenicí dobrého italského vína, které
ho bezvadně doprovodí.
53