Page 15 - JIP katalog sous-vide 2024
P. 15

Kuřecí křidélka Pikant







               balení 1 000 g
               49500267

               Kuřecí křidélka (masová část), pikantně kořeněné.
               Vybalte ze sáčku, jednotlivé kousky od sebe od-
               dělte, následně dopečte při teplotě 180–200 °C
               po dobu 10 minut. Doba pečení záleží na výkonu
               použitého zařízení a velikosti výrobku.
               Skladování: při 0 - 5°C, trvanlivost 90 dnů









         Pikantní kuřecí křidélka na grilu


         se salátem Tabouleh






          Kuřecí křidélka připravená
          metodou sous-vide

          Na smetanový dip
          300 ml zakysané smetany
          300 ml bílého jogurtu
          2 stroužky česneku
          1 svazek kopru větší
          pepř mletý nejlepší je citrónový
          sůl

          Salát Tabouleh
          300 g kuskusu
            1 kuřecí nebo zeleninový bujón
          2 ks rajčat
          1 ks cibule
          hrst čerstvé petržele
          1/2 salátové okurky



          1.  Česnek a kopr nasekejte na co nejmenší kousky a smíchejte se zbylými surovinami. Smetanový dip máte připravený.
          2.  Kuskus v misce promíchejte se lžící olivového oleje, zalijte teplým vývarem z bujónu, přikryjte a nechte pět deset minut
            odstát. Kuskus pěkně nasákne vývarem, díky kterému změkne, nabobtná a získá chuť.
          3.  Do salátu si zatím na kostičky nakrájejte rajčata, najemno cibuli, pořádnou hrst petržele a zhruba půlku salátové okurky.
            Tu oloupejte, rozkrojte podélně na čtvrtky, zbavte jadřince a pokrájejte na malé kousky.
          4.  Vše přidejte k připravenému kuskusu, který předem promíchejte, aby byl pěkně sypký a nelepil se. Dochuťte solí, pár
            stroužky podrceného a najemno nasekaného česneku, najemno nasekanou snítkou máty, přidejte i citronovou šťávu.
            Průběžně přitom směs s kuskusem promíchávejte, aby zůstávala sypká, a máte skvělý kuskusový salát tabouleh hotový.
          5.  Křidélka lehce prohřejte, oddělte a krátce ogrilujte na rozpáleném grilu.
          6.  Podávejte se smetanovým dipem a salátem Tabouleh.




                                                                                                                  15
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20