Page 15 - JIP katalog sous-vide 2024
P. 15
Kuřecí křidélka Pikant
balení 1 000 g
49500267
Kuřecí křidélka (masová část), pikantně kořeněné.
Vybalte ze sáčku, jednotlivé kousky od sebe od-
dělte, následně dopečte při teplotě 180–200 °C
po dobu 10 minut. Doba pečení záleží na výkonu
použitého zařízení a velikosti výrobku.
Skladování: při 0 - 5°C, trvanlivost 90 dnů
Pikantní kuřecí křidélka na grilu
se salátem Tabouleh
Kuřecí křidélka připravená
metodou sous-vide
Na smetanový dip
300 ml zakysané smetany
300 ml bílého jogurtu
2 stroužky česneku
1 svazek kopru větší
pepř mletý nejlepší je citrónový
sůl
Salát Tabouleh
300 g kuskusu
1 kuřecí nebo zeleninový bujón
2 ks rajčat
1 ks cibule
hrst čerstvé petržele
1/2 salátové okurky
1. Česnek a kopr nasekejte na co nejmenší kousky a smíchejte se zbylými surovinami. Smetanový dip máte připravený.
2. Kuskus v misce promíchejte se lžící olivového oleje, zalijte teplým vývarem z bujónu, přikryjte a nechte pět deset minut
odstát. Kuskus pěkně nasákne vývarem, díky kterému změkne, nabobtná a získá chuť.
3. Do salátu si zatím na kostičky nakrájejte rajčata, najemno cibuli, pořádnou hrst petržele a zhruba půlku salátové okurky.
Tu oloupejte, rozkrojte podélně na čtvrtky, zbavte jadřince a pokrájejte na malé kousky.
4. Vše přidejte k připravenému kuskusu, který předem promíchejte, aby byl pěkně sypký a nelepil se. Dochuťte solí, pár
stroužky podrceného a najemno nasekaného česneku, najemno nasekanou snítkou máty, přidejte i citronovou šťávu.
Průběžně přitom směs s kuskusem promíchávejte, aby zůstávala sypká, a máte skvělý kuskusový salát tabouleh hotový.
5. Křidélka lehce prohřejte, oddělte a krátce ogrilujte na rozpáleném grilu.
6. Podávejte se smetanovým dipem a salátem Tabouleh.
15