Page 13 - JIP katalog sous-vide 2024
P. 13

Bavorské koleno







               balení cca 1 000 - 1 300 g

               49500192

               Jemně kořeněné vepřové koleno zadní.
               Vybalte ze sáčku, dopečte při teplotě 200 až
               220 °C po dobu 15 až 20 minut. Doba pečení
               záleží na výkonu použitého zařízení.

               Skladování: při 0 - 5°C, trvanlivost 90 dnů









          Grilované

          vepřové koleno


          s domácím


          chlebem










          Vepřové koleno
          připravené metodou sous-vide

            Domácí chléb
          1 lžička soli
          500 g  hladké mouky
          300 ml  vlažného mléka nebo vody
          1 kostka  droždí
          1 lžička  kmínu
          1 lžička cukru





          1.  Připravte si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42 g. Nechte chvilku odpočinout.
          2.  V misce si smíchejte sůl, kmín a hladkou mouku. Potom přidejte kvásek a těsto dobře zpracujte.
          3.  Smíchané a dobře propracované těsto nechte cca 1 hodinu odpočinout. Posypte ho moukou. Po hodině těsto ještě jednou
            řádně uhněťte, aby se dobře spojilo a uválejte bochánek.

          4.  Chléb pečte cca 1,5 hod při teplotě 180°C - 200°C v elektrické troubě.
          5.  Kolena v sáčku prohřejte 15 - 20 minut ve vodní lázni 50°C - 70°C. Následně je na grilu zlehka ogrilujte do zlatavé barvy.
          6.  Pečená vepřová kolena na grilu podávejte s křenovou nebo hořčicovou omáčkou a domácím chlebem.




                                                                                                                  13
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18