Page 13 - JIP katalog sous-vide 2024
P. 13
Bavorské koleno
balení cca 1 000 - 1 300 g
49500192
Jemně kořeněné vepřové koleno zadní.
Vybalte ze sáčku, dopečte při teplotě 200 až
220 °C po dobu 15 až 20 minut. Doba pečení
záleží na výkonu použitého zařízení.
Skladování: při 0 - 5°C, trvanlivost 90 dnů
Grilované
vepřové koleno
s domácím
chlebem
Vepřové koleno
připravené metodou sous-vide
Domácí chléb
1 lžička soli
500 g hladké mouky
300 ml vlažného mléka nebo vody
1 kostka droždí
1 lžička kmínu
1 lžička cukru
1. Připravte si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42 g. Nechte chvilku odpočinout.
2. V misce si smíchejte sůl, kmín a hladkou mouku. Potom přidejte kvásek a těsto dobře zpracujte.
3. Smíchané a dobře propracované těsto nechte cca 1 hodinu odpočinout. Posypte ho moukou. Po hodině těsto ještě jednou
řádně uhněťte, aby se dobře spojilo a uválejte bochánek.
4. Chléb pečte cca 1,5 hod při teplotě 180°C - 200°C v elektrické troubě.
5. Kolena v sáčku prohřejte 15 - 20 minut ve vodní lázni 50°C - 70°C. Následně je na grilu zlehka ogrilujte do zlatavé barvy.
6. Pečená vepřová kolena na grilu podávejte s křenovou nebo hořčicovou omáčkou a domácím chlebem.
13