Page 11 - JIP katalog sous-vide 2024
P. 11
Pikantní
grilovaná žebra
Vepřová žebra
připravená metodou sous-vide
Žebra v sáčku prohřejte 15 – 20 minut ve vodní
lázni 70 °C – 90 °C. Gril připravte metodou žhavý
kaňon – uhlíky navršte ke dvěma protilehlým stě-
nám grilu tak, že vzniknou dvě žhavé stěny – tak
vytvoříte sekce s horkým přímým žárem a upro-
střed chladnější prostor s nepřímým žárem, čímž
bude během celého grilování zachována konzis-
tentní teplota. Gril přiklopte a nechte rozehřát
jako venkovní pec – potřebujete teplotu okolo
175 ˚C.
Vepřový bok
balení cca 400 - 600 g
49500260
Konfitovaný vepřový bok, jemně kořeněný.
Vybalte ze sáčku, dopečte při teplotě 200 až
220 °C po dobu 12 až 15 minut. Výrobek lze rov-
něž pouze ohřát (zabalený) při teplotě do 90°C
po dobu 12 minut. Doba pečení záleží na výkonu
použitého zařízení a velikosti výrobku.
Pro lepší vzhled nařežte před dopečením kůži na
povrchu na čtverečky.
Skladování: při 0 - 5°C, trvanlivost 90 dnů
Vepřová krkovice
balení cca 800 - 1 000 g
49500257
Jemně kořeněná vepřová krkovice.
Vybalte ze sáčku, dopečte při teplotě 200 až 220 °C
po dobu 15 až 20 minut. Krkovici můžete rovněž
pouze ohřát. V tomto případě ji ohřívejte zabalenou
při teplotě 60-70 °C po dobu 20 minut.
Skladování: při 0 - 5°C, trvanlivost 90 dnů
11