Page 6 - JIP katalog sous-vide 2024
P. 6
Hovězí líčka
balení 900 g
49500295
Konfitovaná hovězí líčka, připravovaná na kořenové
zelenině.
Zabalená hovězí líčka vložte do vody o teplotě do 60 až
70 °C a zde ohřívejte přibližně 20 minut. Takto připravená
líčka jsou velmi šťavnatá a jemná. Další možnost je vybalit
líčka ze sáčku a dopečte při teplotě 160 °C po dobu přibliž-
ně 20 minut, pro rychlejší přípravu můžete líčka před
pečením nakrájet na požadované porce. Doba pečení
záleží na výkonu použitého zařízení a velikosti výrobku.
Skladování: při 0 - 5 °C, trvanlivost 90 dnů
Jemná hovězí líčka
cca 1 kg hovězích líček
připravených metodou sous-vide
1/2 menšího celeru
4 mrkve
2 petržele
2 cibule
2 stroužky česneku
1 bobkový list
5 kuliček pepře a 5 kuliček nového koření
1 snítka tymiánu + na ozdobení
1 snítka rozmarýnu
2 lžíce rajského protlaku
1 litr červeného vína
2 lžíce másla
1 lžíce cukru
12 středních žampionů
sůl a pepř
1. Do hrnce vložte celer, mrkev a petržel nakrájené na kostičky a osmahněte je dozlatova. Pak přidejte nadrobno nakrájené
cibuli a česnek a opékejte dočervena.
2. Přidejte všechno koření a rajský protlak a míchejte ještě minutu. Zalijte vínem, přiveďte k varu a vařte, až se objem sníží
na třetinu, trvá to asi 30 minut.
3. Omáčku přeceďte, dotáhněte solí, pepřem, případně lehounce oslaďte, aby získala ještě lepší chuť.
4. Přidejte líčka včetně všeho, co je s nimi v sáčku. Přiklopte částečně poklicí a nechte táhnout přibližně 20 minut. Líčka
se tak prohřejí a šťáva se ještě trochu zredukuje. Zatím na másle zprudka opečte žampiony dozlatova, nezapoměňte je
osolit a opepřit.
5. Při podávání položte líčko na bramborovou kaši a zlehka přelijte omáčkou. Ozdobte opečenými žampiony a snítkou ty-
miánu.
6 www.jip-potraviny.cz