Page 6 - JIP katalog sous-vide 2024
P. 6

Hovězí líčka






               balení 900 g
               49500295

               Konfitovaná hovězí líčka, připravovaná na kořenové
               zelenině.
               Zabalená hovězí líčka vložte do vody o teplotě do 60 až
               70 °C a zde ohřívejte přibližně 20 minut. Takto připravená
               líčka jsou velmi šťavnatá a jemná. Další možnost je vybalit
               líčka  ze sáčku a dopečte při teplotě 160 °C po dobu přibliž-
               ně 20 minut, pro rychlejší přípravu můžete líčka před
               pečením nakrájet na požadované porce. Doba pečení
               záleží na výkonu použitého zařízení a velikosti výrobku.
               Skladování: při 0 - 5 °C, trvanlivost 90 dnů







          Jemná hovězí líčka






          cca 1 kg hovězích líček
          připravených metodou sous-vide
          1/2 menšího celeru
          4 mrkve
          2 petržele
          2 cibule
          2 stroužky česneku
          1 bobkový list
          5 kuliček pepře a 5 kuliček nového koření
          1 snítka tymiánu + na ozdobení
          1 snítka rozmarýnu
          2 lžíce rajského protlaku
          1 litr červeného vína
          2 lžíce másla
          1 lžíce cukru
          12 středních žampionů
          sůl a pepř





          1. Do hrnce vložte celer, mrkev a petržel nakrájené na kostičky a osmahněte je dozlatova. Pak přidejte nadrobno nakrájené
            cibuli a česnek a opékejte dočervena.
          2. Přidejte všechno koření a rajský protlak a míchejte ještě minutu. Zalijte vínem, přiveďte k varu a vařte, až se objem sníží
            na třetinu, trvá to asi 30 minut.
          3. Omáčku přeceďte, dotáhněte solí, pepřem, případně lehounce oslaďte, aby získala ještě lepší chuť.
          4. Přidejte líčka včetně všeho, co je s nimi v sáčku. Přiklopte částečně poklicí a nechte táhnout přibližně 20 minut. Líčka
            se tak prohřejí a šťáva se ještě trochu zredukuje. Zatím na másle zprudka opečte žampiony dozlatova, nezapoměňte je
            osolit a opepřit.
          5. Při podávání položte líčko na bramborovou kaši a zlehka přelijte omáčkou. Ozdobte opečenými žampiony a snítkou ty-
            miánu.




       6           www.jip-potraviny.cz
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11