Page 4 - JIP katalog sous-vide 2024
P. 4
Výhody výrobků připravených metodou sous-vide
Tepelně upravený výrobek vylučuje manipulaci se syrovým masem a s tím související hygienické
nároky a kontroly.
Stále stejně kvalitní výrobek – stejný pracovní postup
Vstupní surovina beze strát, tedy platíte za to, co skutečně prodáte
Ztráty při běžné úpravě masa
Vepřové cca 30 - 35 %
Krůtí cca 31 - 36 %
Hovězí cca 33 - 39 %
Kachní cca 29 - 45 %
Šetří čas, energii a lidskou práci díky tomu, že výrobky pouze ohříváte nebo krátce grilujete.
Rychlost servírování cca 20 minut.
Některé výrobky obsahují výpek, použitelný k přípravě omáček a sosů.
Maso je Vám stále k dispozici.
Tyto produkty jsou vhodné nejen pro partnery z řad cateringových společností, hotelů a restaurací,
ale i pro zákazníky ze školních jídelen, kantýn a majitele stánků. Příprava takto upravených
masných výrobků je velmi rychlá a při dodržení postupu zajistí vždy stejný výsledek.
Charakteristika metody Sous - vide?
Sous-vide [suví d] (z franc. ve vakuu) je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují zavakuované
v plastovém obalu ve vodní lázni s pevně udržovanou teplotou po různě dlouhou dobu.
Zpravidla jde o několik hodin – někdy až 72 – při přesně vypočítané teplotě, nižší než bod varu. Tato
tepelná úprava zachová přirozenou chuť, šťavnatost a strukturu potravin a zachová důležité živiny.
4 www.jip-potraviny.cz