Page 19 - JIP katalog maso 2024
P. 19
KOSTI
MORKOVÉ KOSTI
Morková kost obsahuje morek. Zpravidla se
jedná o část dlouhé kosti - ramenní, holenní
nebo stehenní. Používá se při přípavě vývarů,
do omáček nebo jako pečená delikatesa.
49650065 Hovězí morkové kosti cca 1,2 kg 1,2 kg OA
49652290 Hovězí morkové kosti řezané cca 3 kg 15 kg VAK
49601011 Hovězí morkové kosti cca 5 kg 5 kg VL
49652368 Hovězí býčí žlázy cca 1 kg 1 kg VL
ORGÁN
BÝČÍ ŽLÁZY
Jemné maso s nízkých obsahem tuku. Při správné
úpravě jsou považovány za delikatesu. Ačkoli
nejsou žlázy vnitřnosti, jelikož v sobě nehromadí
žádné odpadní látky, rychle se kazí.
VNITŘNOSTI
HOVĚZÍ DRŠŤKY
Přední část hovězího žaludku. Držky
jsou vyčištěné a uvařené pro snadnou
přípravu držkové polévky.
49652366 Hovězí dršťky ztužené býk/jalovice cca 3 kg 15 kg VL
49601900 Hovězí dršťky vařené krájené 1 kg 1 kg VL
HOVĚZÍ MASO 17