Page 39 - Magazín JIP Potraviny
P. 39
Pečený
camembert
Pečený camembert s buchtičkami
Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 2 lžíce cukru, 20 g sušeného droždí, 125 ml mléka, 70 ml vody,
2 lžíce másla, špetka soli, pár snítek rozmarýnu, mořská sůl
Dále: camembert
Prosátou mouku, cukr, droždí� a sůl smí�chejte v mí�se. Přidejte teplé mléko, vodu a máslo a vypracujte těsto. To vložte do mí�sy a nechte alespoň
čtvrt hodiny kynout. Těsto pak rozdělte na menší� kousky, které vyskládejte na plech do tvaru stromečku. Uprostřed ponechte prostor pro
sýr (na toto mí�sto zatí�m můžete vložit napří�klad větší� kulaté vykrajovátko). Těsto nechte kynout půl hodiny. Troubu předehřejte na 190 °C.
Buchtičky posypte mořskou solí� a nasekaným rozmarýnem. Dejte péct do trouby na zhruba 20 minut. V polovině pečení� vložte do prázdného
prostoru camembert uložený do pečicí�ho papí�ru. Poté pečte dozlatova a po dopečení� potřete pečivo rozpuštěným máslem.
39