Page 39 - Magazín JIP Potraviny
P. 39

Pečený
                                        camembert
































                              Pečený camembert s buchtičkami

                         Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 2 lžíce cukru, 20 g sušeného droždí, 125 ml mléka, 70 ml vody,
                                      2 lžíce másla, špetka soli, pár snítek rozmarýnu, mořská sůl
                                                      Dále: camembert

        Prosátou mouku, cukr, droždí� a sůl smí�chejte v mí�se. Přidejte teplé mléko, vodu a máslo a vypracujte těsto. To vložte do mí�sy a nechte alespoň
        čtvrt hodiny kynout. Těsto pak rozdělte na menší� kousky, které vyskládejte na plech do tvaru stromečku. Uprostřed ponechte prostor pro
        sýr (na toto mí�sto zatí�m můžete vložit napří�klad větší� kulaté vykrajovátko). Těsto nechte kynout půl hodiny. Troubu předehřejte na 190 °C.
        Buchtičky posypte mořskou solí� a nasekaným rozmarýnem. Dejte péct do trouby na zhruba 20 minut. V polovině pečení� vložte do prázdného
               prostoru camembert uložený do pečicí�ho papí�ru. Poté pečte dozlatova a po dopečení� potřete pečivo rozpuštěným máslem.


                                                                                                                39
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44