Page 44 - Magazín JIP Potraviny
P. 44
Sýrový burek
300 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, 250 ml oleje, 300 ml vlažné vody, lžička soli
Náplň: 300 g sýru feta, 200 g krémového sýru, 2 vejce
V mí�se smí�chejte prosáté mouky, sůl a přidejte část vody. Tu postupně přidávejte a vypracujte hladké těsto. Rozdělte jej na
pět dí�lů. Z nich vytvořte bochánky, které potřete olejem a nechte odpočí�vat. V mí�se smí�chejte rozdrobenou fetu, krémový sýr
a vejce. Vezměte připravené těsto a každý bochánek natahujte od krajů, dokud nevznikne co nejtenčí�, téměř průsvitný plát.
Silnější� okraj odří�zněte. Každý plát potřete olejem. Placky pak nakrájejte na pruhy. Mezi každý pruh pak vrstvěte náplň. Takto
na sebe naskládejte pět pruhů, okraje zahněte, aby náplň zůstala tam, kde má. Pruhy zarolujte a dejte péct do trouby
na zhruba půl hodiny při 200 °C.
44