Page 46 - Magazín JIP Potraviny
P. 46
Bruschetta
s hruškou
a ricottou
bageta nebo ciabatta
kelímek ricotty
hrst vlašských ořechů
2 čerstvé hrušky
med
olivový olej
Pečivo nakrájejte na plátky,
pokapejte olejem a na pánvi
orestujte dozlatova.
Hrušky opláchněte a nakrájejte na
Bruschetta velmi tenké plátky. Ořechy nasekejte.
Plátky pečiva namažte ricottou,
s hruškou a ricottou vyskládejte na ně plátky hrušky,
posypte ořechy a pokapejte medem.
Kanapky
s uzeným lososem
bageta, toastový chléb
nebo ciabatta
200 g krémového sýru
150 g uzeného lososa
čerstvá pažitka
čerstvý kopr
kapary
sůl a pepř
Krémový sýr smí�chejte s najemno
nasekanou pažitkou a koprem.
Osolte a opepřete. Pomazánku
Kanapky
namažte na nakrájené pečivo a na
každou kanapku položte kousek s uzeným lososem
uzeného lososa a ozdobte kapary.
Bruschetta
s rajčaty a bazalkou
bageta
olivový olej
3 větší rajčata
1 malá červená cibule
1 stroužek česneku
čerstvá bazalka
sůl a pepř
Bagetu nakrájejte na plátky,
zakápněte olejem a orestujte
dozlatova na pánvi.
Rajčata nakrájejte na kostičky,
cibuli nasekejte najemno a smí�chejte
Bruschetta s utřeným česnekem, nasekanými
s rajčaty a bazalkou lí�stky bazalky, solí� a pepřem.
Rajčatovou směs naneste na bagetu
a ozdobte lí�stkem bazalky.
46