Page 43 - Magazín JIP Potraviny
P. 43
Květákové minipizzy
Na pizzy: 1 květák, 150 g nastrouhaného čedaru, 1 vejce, 1 lžíce oleje, lžíce strouhanky, sůl a pepř
Dále: rajčatová omáčka, plátky šunky, 2 rajčata, bazalka
Květák rozdělte na růžičky a jen krátce ho povařte. Poté květák nasekejte najemno nebo rozmixujte. Smí�chejte ho se sýrem, vejcem, olejem,
strouhankou, solí� a pepřem. Z vytvořené hmoty tvořte na plech placičky, které pečte při 190 °C asi 25 minut. Po dopečení� naneste na placičky
rajčatovou omáčku, plátky šunky a plátky rajčete. Ozdobte čerstvou bazalkou.
Květákové
mini pizzy
Crostini zapečené
se šunkou a sýrem
toastový chléb
olivový olej
2 stroužky česneku
100 g tvrdého sýru (na plátky)
100 g sušené šunky
cherry rajčata
Plátky toastového chlebu naskládejte
na plech, pokapejte olivovým olejem
a vložte do vyhřáté trouby, kde plátky
Crostini zapečené zapečte. Poté je vyndejte, potřete
stroužkem česneku a rozložte na
se šunkou a sýrem ně plátky šunky a sýra. Crostini pak
vraťte do trouby a nechte sýr roztéct.
Nakonec ozdobte cherry rajčaty.
43