Page 35 - Magazín JIP Potraviny
P. 35
Volská oka v těstíčku
4 větší vejce
balení listového těsta
50 g strouhaného čedaru
hrst nasekané pažitky nebo bazalky
sůl a pepř
Listové těsto vyválejte a vykrojte čtyři čtverce. Středy
čtverců propí�chejte vidličkou a přeneste je na plech vy-
ložený pečicí�m papí�rem. Těsto pak pečte v troubě na
190 °C osm minut, dokud se okraje nezvednou. Poté
plech vyjměte, do středu každého čtverce nasypte
strouhaný sýr a rozklepněte vají�čko. Osolte, opepřete
a vraťte do trouby na další�ch 12 minut, dokud bí�lky
nezbělají�. Po dopečení� posypte nasekanou bylinkou.
Minipizzy
balíček listového těsta
cherry rajčata
kvalitní šunka
sýr dle chuti
lístky čerstvého špenátu
sušený tymián
Listové těsto rozválejte na plát, ze kterého vykrojte
kolečka. Na ně položte plátky šunky, sýra, cherry raj-
čátka a posypte tymiánem. Pečte v troubě předehřáté
na 190 °C asi čtvrt hodiny, po dopečení� ozdobte listy
čerstvého špenátu.
35