Page 47 - Magazín JIP Potraviny
P. 47
Jablečné
koláčky
Mini jablečné koláčky
Těsto: 320 g hladké mouky, 90 g másla, 130 g rostlinného tuku (např. Hera), 120 ml studené vody, špetka soli
Náplň: 4 střední jablka, 70 g třtinového cukru, 2 lžíce kukuřičného škrobu, lžička skořice, špetka soli,
lžička vanilkového extraktu, 1 vejce + na potření
Prosátou mouku smí�chejte se solí�. Přidejte máslo a tuk a zpracujte s moukou do drobenky. Do směsi přidejte vodu a vypracujte těsto, které
nechte odpočinout. Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kousky. V mí�se je smí�chejte s cukrem, škrobem, skořicí�, solí� a vanilkovým extrak-
tem. Z připraveného těsta oddělte 1/3. Ze zbývají�cí�ch 2/3 vyválejte placku a z ní� vykrojte kolečka. Ty vložte do forem na muffiny. Těsto pak
naplňte jablečnou směsí� a vyválejte zbývají�cí� třetinu těsta. Z ní� taktéž vykrojte kolečka, kterými přikryjte připravené koláčky. Kolečka spojte
s okraji těsta a propí�chejte vidličkou. Vršek koláčků potřete rozšlehaným vejcem. Pečte při 180 °C zhruba 20–30 minut, dokud nezezlátnou.
47