Page 47 - Magazín JIP Potraviny
P. 47

Jablečné
                                     koláčky


























                                         Mini jablečné koláčky

                  Těsto: 320 g hladké mouky, 90 g másla, 130 g rostlinného tuku (např. Hera), 120 ml studené vody, špetka soli
                     Náplň: 4 střední jablka, 70 g třtinového cukru, 2 lžíce kukuřičného škrobu, lžička skořice, špetka soli,
                                          lžička vanilkového extraktu, 1 vejce + na potření
        Prosátou mouku smí�chejte se solí�. Přidejte máslo a tuk a zpracujte s moukou do drobenky. Do směsi přidejte vodu a vypracujte těsto, které
        nechte odpočinout. Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kousky. V mí�se je smí�chejte s cukrem, škrobem, skořicí�, solí� a vanilkovým extrak-
        tem. Z připraveného těsta oddělte 1/3. Ze zbývají�cí�ch 2/3 vyválejte placku a z ní� vykrojte kolečka. Ty vložte do forem na muffiny. Těsto pak
        naplňte jablečnou směsí� a vyválejte zbývají�cí� třetinu těsta. Z ní� taktéž vykrojte kolečka, kterými přikryjte připravené koláčky. Kolečka spojte
        s okraji těsta a propí�chejte vidličkou. Vršek koláčků potřete rozšlehaným vejcem. Pečte při 180 °C zhruba 20–30 minut, dokud nezezlátnou.



                                                                                                                47
   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52