Page 49 - Magazín JIP Potraviny
P. 49

Jablečný
                                                                          koláč






























                                       Vrstvený jablečný koláč

                   balíček listového těsta, 4 jablka, 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku, 1 a ½ hrnku mléka, 2 lžíce cukru,
                                             šťáva z půlky citronu, čokoládová poleva
        Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Poté je pokapejte citronovou šťávou. Plech vyložte pečicí�m papí�rem. Z mléka, cukru
        a pudinkového prášku uvařte pudink, který nechte vychladnout. Listové těsto vyválejte na dva stejně velké čtverce. Jeden čtverec položte na
        plech. Na něj rovnoměrně vyskládejte plátky jablek, která potřete připraveným pudinkem. Okraje ponechte volné a potřete je trochou mléka.
        Přes jablka položte druhou část těsta a okraje přimáčkněte. Do těsta udělejte vidličkou několik otvorů a vršek potřete mlékem. Vložte do
               vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 20–30 minut dozlatova. Po dopečení� nechte vychladnout a ozdobte čokoládovou polevou.
                                           Podávat můžete napří�klad s kopečkem zmrzliny.


                                                                                                                49
   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54