Page 46 - Magazín JIP Potraviny
P. 46

Koláč s jablky a vanilkovým krémem


                 Těsto: 350 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 200 g másla, 1 vejce, lžíce prášku do pečiva, špetka soli
                                         Náplň: 5 jablek, 50 g cukru, lžíce mleté skořice
                   Vanilkový krém: 500 ml mléka, 3 vejce, 80 g moučkového cukru, 80 g másla, 50 g kukuřičného škrobu,
                                                 lžíce vanilkového extraktu
       Do mouky přidejte na kousky nakrájené změklé máslo, moučkový cukr a prášek do pečiva, sůl a vejce a vše zpracujte do hladkého těsta.
       Těsto rozdělte na dvě části a nechte odpočinout v lednici. Jablka oloupejte a nakrájejte na menší� kousky. Vložte je do hrnce s cukrem a skořicí�
       a povařte do změknutí�. Plech vyložte pečicí�m papí�rem a polovinu těsta na něj rovnoměrně nastrouhejte. Na těsto pak rozprostřete změklá
       jablka. Připravte vanilkový krém. Vejce smí�chejte s moučkovým cukrem, kukuřičným škrobem a vanilkovým extraktem. Mléko nalijte do
       hrnce, pomalu zahří�vejte a vlijte do něj vaječnou hmotu. Mí�chejte, dokud směs nezhoustne. Po odstavení� z plotny přidejte do ještě teplého
               krému máslo a zamí�chejte. Vanilkový krém nalijte na jablečnou vrstvu. Na krém nastrouhejte druhou polovinu těsta.
                                     Koláč pečte na 180 °C necelé půl hodiny, dokud nezezlátne.



















                                       Jablečný
                                       koláč


















































       46
   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51