Page 43 - Magazín JIP Potraviny
P. 43

Jablečné sušenky


               2 jablka, 120 g hladké mouky, 180 g ovesných vloček, 110 g másla, 150 g třtinového cukru, 1 vejce, ½ lžíce jedlé sody,
                                              špetka soli, špetka muškátového oříšku

        V mí�se smí�chejte mouku, skořici, muškátový oří�šek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce utřete máslo s cukrem, přidejte vají�čko a vmí�chejte
        moučnou směs. Do těsta pak přidejte ovesné vločky a na malé kostičky nakrájená, oloupaná jablka. Na plech vyložený pečicí�m papí�rem lží�cí�
                                 vytvarujte sušenky a pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi čtvrt hodiny.































                                                                                                Jablečné
                                                                                                sušenky















































                                                                                                                43
   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48