Page 54 - Magazín JIP Potraviny
P. 54
Hruškový
cheesecake
Hruškový cheesecake
220 g máslových sušenek, 90 g másla, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 500 g tvarohu, 250 g mascarpone,
250 g ricotty, 2 hrušky, citronová kůra, citronová šťáva
Šušenky rozmixujte nebo rozdrťte válečkem a smí�chejte s rozpuštěným máslem. Šměs natlačte na dno dortové formy a vložte do trouby
předehřáté na 180 °C asi na 10 minut. Hrušky opláchněte a nakrájejte na tenké plátky. Tvaroh, mascarpone, ricottu, vejce, citronovou šťávu
a kůru vyšlehejte a nalijte na korpus. Na povrch rovnoměrně rozložte plátky hrušek. Cheesecake vložte do trouby a pečte zhruba půl hodiny.
Poté troubu otevřete a nechte vychladnout. Po úplném vychladnutí� nechte dort odležet v lednici.
54