Page 54 - Magazín JIP Potraviny
P. 54

Hruškový
                                                        cheesecake


























                                             Hruškový cheesecake

                 220 g máslových sušenek, 90 g másla, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 500 g tvarohu, 250 g mascarpone,
                                      250 g ricotty, 2 hrušky, citronová kůra, citronová šťáva

       Šušenky rozmixujte nebo rozdrťte válečkem a smí�chejte s rozpuštěným máslem. Šměs natlačte na dno dortové formy a vložte do trouby
       předehřáté na 180 °C asi na 10 minut. Hrušky opláchněte a nakrájejte na tenké plátky. Tvaroh, mascarpone, ricottu, vejce, citronovou šťávu
       a kůru vyšlehejte a nalijte na korpus. Na povrch rovnoměrně rozložte plátky hrušek. Cheesecake vložte do trouby a pečte zhruba půl hodiny.
                       Poté troubu otevřete a nechte vychladnout. Po úplném vychladnutí� nechte dort odležet v lednici.


       54
   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59