Page 55 - Magazín JIP Potraviny
P. 55
Hruškový dort
220 g hladké mouky, 80 ml mléka, 180 g másla, 150 g cukru,
3 vejce, 2 lží�ce citronové kůry, lží�ce citronové šťávy,
½ prášku do pečiva, 2 hrušky
Máslo, cukr a citronovou kůru vyšlehejte. Přidejte vejce, prosátou
mouku smí�chanou s práškem do pečiva, mléko, citronovou šťávu
a vytvořte hladké těsto. Hrušky oloupejte a nakrájejte na kousky.
Dortovou formu vyložte pečicí�m papí�rem. Cást hrušek vmí�chejte
�
do těsta a nalijte ho do dortové formy. Zbylé hrušky rozložte na
povrch. Pečte při 180 °C asi třičtvrtě hodiny,
dokud dort nezezlátne.
Hruškový
dort
55