Page 55 - Magazín JIP Potraviny
P. 55

Hruškový dort


                     220 g hladké mouky, 80 ml mléka, 180 g másla, 150 g cukru,
                        3 vejce, 2 lží�ce citronové kůry, lží�ce citronové šťávy,
                                 ½ prášku do pečiva, 2 hrušky
                   Máslo, cukr a citronovou kůru vyšlehejte. Přidejte vejce, prosátou
                   mouku smí�chanou s práškem do pečiva, mléko, citronovou šťávu
                   a vytvořte hladké těsto. Hrušky oloupejte a nakrájejte na kousky.
                   Dortovou formu vyložte pečicí�m papí�rem. Cást hrušek vmí�chejte
                                                    �
                   do těsta a nalijte ho do dortové formy. Zbylé hrušky rozložte na
                           povrch. Pečte při 180 °C asi třičtvrtě hodiny,
                                   dokud dort nezezlátne.






































                                                                               Hruškový
                                                                               dort




























                                                                                                                55
   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60