Page 57 - Magazín JIP Potraviny
P. 57
Snídaňový
chlebík
s čerstvou
hruškou
4 plátky křupavých chlebíčků
(kukuřičných, grahamových…)
čerstvý krémový sýr
1 hruška
pekanové ořechy
borůvky
Chlebí�kové plátky namažte
s čerstvou krémovým sýrem, na který rozložte
hruškou na tenké plátky nakrájenou hrušku.
Posypte nasekanými pekanovými
ořechy a borůvkami.
Pečené hrušky
s gorgonzolou
a ořechy
s pečenou
2 větší hrušky hruškou
150 g gorgonzoly
100 g vlašských ořechů
100 g sušené šunky
Hrušky opláchněte a rozkrojte na
půlky. Zbavte je jádřinců a spodek
�
hrušek lehce seřízněte.
Vlašské ořechy nahrubo nasekejte.
Do hrušek rozdrobte sýr a nasekané
ořechy. Pečte v troubě předehřáté na
180 °C asi čtvrt hodiny. Podávejte
s plátky sušené šunky.
Jogurt
s karamelizovanými
hruškami
kvalitní bílý jogurt
3 hrušky
Karamelizovaná 30 g másla
hruška 50 g hnědého cukru
špetka mleté skořice
granola
Hrušky nakrájejte na menší� kousky.
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte hrušky,
skořici a cukr. Vše promí�chejte a nechte
zkaramelizovat. Do misek připravte
jogurt, na který pak dejte
zkaramelizované hrušky, a posypte
trochou granoly.
57