Page 57 - Magazín JIP Potraviny
P. 57

Snídaňový

                                                                                            chlebík
                                                                                         s čerstvou

                                                                                           hruškou

                                                                                       4 plátky křupavých chlebíčků
                                                                                      (kukuřičných, grahamových…)
                                                                                          čerstvý krémový sýr
                                                                                               1 hruška
                                                                                            pekanové ořechy
                                                                                               borůvky

                                                                                        Chlebí�kové plátky namažte
                       s čerstvou                                                    krémovým sýrem, na který rozložte
                       hruškou                                                       na tenké plátky nakrájenou hrušku.
                                                                                      Posypte nasekanými pekanovými
                                                                                           ořechy a borůvkami.




           Pečené hrušky

            s gorgonzolou

                 a ořechy
                                                                                            s pečenou
                   2 větší hrušky                                                           hruškou
                  150 g gorgonzoly
               100 g vlašských ořechů
                 100 g sušené šunky

            Hrušky opláchněte a rozkrojte na
            půlky. Zbavte je jádřinců a spodek
                             �
                hrušek lehce seřízněte.
           Vlašské ořechy nahrubo nasekejte.
           Do hrušek rozdrobte sýr a nasekané
           ořechy. Pečte v troubě předehřáté na
            180 °C asi čtvrt hodiny. Podávejte
                s plátky sušené šunky.




                                                                                          Jogurt

                                                                              s karamelizovanými

                                                                                        hruškami

                                                                                        kvalitní bílý jogurt
                                                                                            3 hrušky
                       Karamelizovaná                                                      30 g másla
                       hruška                                                           50 g hnědého cukru
                                                                                        špetka mleté skořice
                                                                                             granola

                                                                                  Hrušky nakrájejte na menší� kousky.
                                                                                V hrnci rozpusťte máslo, přidejte hrušky,
                                                                                 skořici a cukr. Vše promí�chejte a nechte
                                                                                  zkaramelizovat. Do misek připravte
                                                                                      jogurt, na který pak dejte
                                                                                  zkaramelizované hrušky, a posypte
                                                                                          trochou granoly.

                                                                                                                57
   52   53   54   55   56   57   58   59   60