Page 58 - Magazín JIP Potraviny
P. 58
Hruškový
koláč
Hruškový koláč
Těsto: 1 a ½ hrnku mouky, lžíce cukru, špetka soli,
¼ hrnku rostlinného oleje, ¼ hrnku olivového oleje,
2 lžíce mléka, lžička vanilkového extraktu
Dále: 3 větší hrušky, 2 lžíce mouky, 2 lžíce másla,
¾ hrnku cukru
V misce smí�chejte mouku, cukr a špetku soli. V jiné mí�se vy-
šlehejte olej, mléko a vanilkový extrakt. Tuto směs vlijte do
mouky a smí�chejte. Těsto pak namačkejte na dno dortové
formy včetně ní�zkého okraje. Připravte si drobenku z mouky,
másla a cukru. Hrušky nakrájejte na tenké plátky a od středu
těsta je rozložte po kruhu. Drobenku nasypte rovnoměrně na
hrušky. Troubu předehřejte na 190 °C a koláč pečte dozlatova
půl až třičtvrtě hodiny.
Hruškové
Rychlé hruškové koláče koláče
balíček listového těsta
2 hrušky
lžíce třtinového cukru
2 lžíce medu
Listové těsto rozválejte na silnější� plát a rozkrojte ho na šest
dí�lků. Hrušky nakrájejte na tenké plátky. Dí�lky z těsta pře-
neste na plech a na každý z nich rozložte plátky hrušky.
Ty posypte třtinovým cukrem a dejte péct na 190 °C asi na
20–25 minut. Před podávání�m koláčky přelijte medem.
58