Page 58 - Magazín JIP Potraviny
P. 58

Hruškový
                                                                              koláč

































                Hruškový koláč

          Těsto: 1 a ½ hrnku mouky, lžíce cukru, špetka soli,
         ¼ hrnku rostlinného oleje, ¼ hrnku olivového oleje,
             2 lžíce mléka, lžička vanilkového extraktu
           Dále: 3 větší hrušky, 2 lžíce mouky, 2 lžíce másla,
                        ¾ hrnku cukru

       V misce smí�chejte mouku, cukr a špetku soli. V jiné mí�se vy-
       šlehejte olej, mléko a vanilkový extrakt. Tuto směs vlijte do
       mouky  a  smí�chejte.  Těsto  pak  namačkejte  na  dno  dortové
       formy včetně ní�zkého okraje. Připravte si drobenku z mouky,
       másla a cukru. Hrušky nakrájejte na tenké plátky a od středu
       těsta je rozložte po kruhu. Drobenku nasypte rovnoměrně na
       hrušky. Troubu předehřejte na 190 °C a koláč pečte dozlatova
                     půl až třičtvrtě hodiny.

                                                                                         Hruškové
        Rychlé hruškové koláče                                                           koláče


                     balíček listového těsta
                           2 hrušky
                     lžíce třtinového cukru
                         2 lžíce medu

       Listové těsto rozválejte na silnější� plát a rozkrojte ho na šest
       dí�lků.  Hrušky  nakrájejte  na  tenké  plátky.  Dí�lky  z  těsta  pře-
         neste na plech a na každý z nich rozložte plátky hrušky.
       Ty posypte třtinovým cukrem a dejte péct na 190 °C asi na
         20–25 minut. Před podávání�m koláčky přelijte medem.


       58
   53   54   55   56   57   58   59   60