Page 56 - Magazín JIP Potraviny
P. 56

Hrušková
                                                                                                pizza




















                                 Hrušková pizza s gorgonzolou

                        Těsto: 500 g hladké mouky, 20 g droždí, 250 ml vody, lžička cukru, 2 lžíce oleje, špetka soli
                                       Obložení: 2 hrušky, 300 g gorgonzoly, čerstvý tymián

       V misce rozdrobte droždí�, přidejte trochu vlažné vody, cukr, trouchu mouky a nechte vyběhnout kvásek. Poté přidejte zbytek mouky, olej,
       špetku soli, zbytek vody a vypracujte hladké těsto, které nechte při pokojové teplotě alespoň hodinu kynout. Z těsta pak vyválejte placku,
       kterou přeneste na plech vyložený pečicí�m papí�rem. Hrušku oloupejte a nakrájejte na plátky. Na těsto rozložte plátky hrušky, rozdrobte
                               gorgonzolu a posypte nasekaným tymiánem. Pečte při 190 °C 15–20 minut.


       56
   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60