Page 32 - Magazín JIP Potraviny
P. 32
Citronová treska
s bramborovými lupínky
2 filety tresky Brambory očistěte, oloupejte a nakrájejte na plátky. Ty pak
3 lžíce citronové šťávy rozložte na plech vyložený pečicí�m papí�rem, pokapejte oli-
citronová kůra vovým olejem, osolte a promí�chejte. Dejte do trouby přede-
4 lžíce másla hřáté na 200 °C a pečte asi 15 minut. Filety očistěte, osušte
sůl a ochuťte solí� a pepřem. Na pánvi rozehřejte 2 lží�ce másla
čerstvě mletý pepř a tresku na něm orestujte. V menší�m kastrůlku rozehřejte
500 g brambor další� dvě lží�ce másla, přidejte šťávu z citronu a citronovou
olej kůru a krátce prohřejte. Tresku podávejte s bramborami,
hladkolistá petržel na ozdobu přelitou citronovým máslem, vše ozdobené petrželkou.
32