Page 37 - Magazín JIP Potraviny
P. 37
Svatojakubské mušle
s bazalkovým pestem
8 čerstvých svatojakubských mušlí
přepuštěné máslo
50 g čerstvé bazalky
50 g parmezánu
40 g piniových oříšků
stroužek česneku
100 ml olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
mušle
Bazalku, parmezán, oří�šky, česnek a olej dej-
te do mixéru, vytvořte hladké pesto a dejte
jej stranou. Pokud jste nezakoupili mušle již
vyloupané, maso z nich opatrně vyloupejte
a očistěte. Na pánvi rozehřejte přepuštěné
máslo a maso zprudka z obou stran opečte
dozlatova. Poté je osolte a opepřete. Podávej-
te s připraveným bazalkovým pestem.
Rybí burger
2 filety tresky
2 hamburgerové bulky
2 lžíce mouky
okurka
200 ml majonézy
lžička chilli pasty
lžíce citronové šťávy
čerstvá rukola
máslo
sůl a čerstvě mletý pepř
Mouku, sůl a pepř promí�chejte a filety ve treska
směsi lehce obalte. Na pánvi nechte rozehřát
máslo a rybu na něm z obou stran opečte. Do
majonézy přidejte chilli pastu a citronovou
šťávu a dobře promí�chejte. Okurku nakrájej-
te na tenké plátky. Hamburgerové bulky
krátce osmahněte řeznou stranou na másle,
pak je potřete připravenou majonézou a na-
vrstvěte rukolu, tresku a okurku. Na závěr
opět můžete zakápnout majonézou a při-
klopte vrchní�m dí�lem bulky.
Salát s uzeným lososem
200 g uzeného lososa, 1 avokádo,
čerstvý špenát, čerstvá rukola, 2 vajíčka,
1 červená cibule, 8 cherry rajčat,
3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce šťávy z citronu,
trochu čerstvě nasekaného kopru,
čerstvě mletý pepř a sůl
Vají�čka uvařte natvrdo a nechte vychladnout,
losos poté je oloupejte. Cibuli, rajčátka, avokádo
a plátky uzeného lososa nakrájejte. Vše smí�chej-
te se špenátem a rukolou. V mističce smí�chejte
olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný kopr,
sůl a pepř a zálivkou salát přelijte.
37