Page 37 - Magazín JIP Potraviny
P. 37

Svatojakubské mušle

                                                                                s bazalkovým pestem

                                                                                8 čerstvých svatojakubských mušlí
                                                                                přepuštěné máslo
                                                                                50 g čerstvé bazalky
                                                                                50 g parmezánu
                                                                                40 g piniových oříšků
                                                                                stroužek česneku
                                                                                100 ml olivového oleje
                                                                                sůl a čerstvě mletý pepř
                                                                mušle
                                                                                Bazalku, parmezán, oří�šky, česnek a olej dej-
                                                                                te do mixéru, vytvořte hladké pesto a dejte
                                                                                jej stranou. Pokud jste nezakoupili mušle již
                                                                                vyloupané, maso z nich opatrně vyloupejte
                                                                                a  očistěte.  Na  pánvi  rozehřejte  přepuštěné
                                                                                máslo a maso zprudka z obou stran opečte
                                                                                dozlatova. Poté je osolte a opepřete. Podávej-
                                                                                te s připraveným bazalkovým pestem.



        Rybí burger


        2 filety tresky
        2 hamburgerové bulky
        2 lžíce mouky
        okurka
        200 ml majonézy
        lžička chilli pasty
        lžíce citronové šťávy
        čerstvá rukola
        máslo
        sůl a čerstvě mletý pepř

        Mouku,  sůl  a  pepř  promí�chejte  a  filety  ve                                      treska
        směsi lehce obalte. Na pánvi nechte rozehřát
        máslo a rybu na něm z obou stran opečte. Do
        majonézy přidejte chilli pastu a citronovou
        šťávu a dobře promí�chejte. Okurku nakrájej-
        te  na  tenké  plátky.  Hamburgerové  bulky
        krátce osmahněte řeznou stranou na másle,
        pak je potřete připravenou majonézou a na-
        vrstvěte rukolu, tresku a okurku. Na závěr
        opět  můžete  zakápnout  majonézou  a  při-
        klopte vrchní�m dí�lem bulky.




                                                                            Salát s uzeným lososem

                                                                            200 g uzeného lososa, 1 avokádo,
                                                                            čerstvý špenát, čerstvá rukola, 2 vajíčka,
                                                                            1 červená cibule, 8 cherry rajčat,
                                                                            3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce šťávy z citronu,
                                                                            trochu čerstvě nasekaného kopru,
                                                                            čerstvě mletý pepř a sůl

                                                                            Vají�čka  uvařte  natvrdo  a  nechte  vychladnout,
                              losos                                         poté  je  oloupejte.  Cibuli,  rajčátka,  avokádo
                                                                            a plátky uzeného lososa nakrájejte. Vše smí�chej-
                                                                            te se špenátem a rukolou. V mističce smí�chejte
                                                                            olivový  olej,  citronovou  šťávu,  nasekaný  kopr,
                                                                            sůl a pepř a zálivkou salát přelijte.

                                                                                                                37
   32   33   34   35   36   37   38   39   40