Page 22 - Magazín JIP Potraviny
P. 22
700 g zeleného chřestu, 2 cibule, 1 větší brambora,
stroužek česneku, 1 l zeleninového nebo drůbežího
vývaru, pár lístků čerstvé bazalky, 2 lžíce másla,
sůl a pepř
Cibule nasekejte najemno. V hrnci rozehřejte máslo, při-
sypte nasekanou cibuli a nechte zpěnit. Bramboru oloupej-
te a nakrájejte. Dřevnaté konce chřestu odlomte a stonky
nakrájejte na menší� kousky. Několik chřestových špiček si
ponechte stranou na ozdobu. Na zpěněnou cibuli nasypte
chřest a lehce orestujte. Do hrnce pak nalijte vývar, při-
sypte nakrájenou bramboru a vařte do změknutí�. Nakonec
přidejte pár lí�stků bazalky a ponorným mixérem polévku
rozmixujte a dochuťte solí� a pepřem. Před podávání�m
polévku ozdobte špičkami chřestu.
Chřestová
polévka
22