Page 17 - Magazín JIP Potraviny
P. 17
Naše pekárna
PEČIVO, KTERÉ SE PEČE U NÁS
Poctivá, řemeslná, ruční výroba se pozná na první ochutnání. A zvlášť u pečiva se poctivost na
chuti projeví dvojnásobně. Přesvědčit se můžete v JIP Cash & Carry v pražských Bořanovicích,
kde jsme otevřeli novou pekárnu.
Ta je nyní přímo součástí prodejny (takže můžete našim pekařům a pekařkám tak trochu koukat
pod ruce) a kromě jiného je vybavená novou pecí na dřevo, která dodává pečivu tu správnou
tradiční chuť. Tuto pec máme jako jediní v České republice. Aby správně pekla chutné a voňavé
pečivo, musí se v ní teplo udržovat neustále – každou hodinu pěkně přiložit polínko. A výsledek
pak stojí za to.
Co a proč byste v naší nové pekárně neměli minout?
U chlebů pro vás máme hned několik favoritů. Všechny jsou vyráběné z kvalitních surovin, od
základu ručně, z našeho vlastního třístupňového kvasu, pečené v peci na dřevo.
Vy, kteří máte nejraději klasiku, zkuste náš ručně koulený, rustikální chléb Rendys, případně ručně
stáčený staročeský pecen, který vyrábíme z žitného kvasu. Mezi našimi oblíbenci je i řemeslný
chléb Čechie s ořechy, který si předtím, než putuje do pece, zraje krásných 12 hodin, a určitě také
žitný kvasový chléb ze 100% žitné mouky s nakvašenými semínky. Naopak čistě z pšeničného
kvasu je řemeslná baguette – 12 hodin zrající, ručně překládaná a sázená tradičním způsobem.
No a další favoriti? Rohlík Rendys připravovaný podle starých receptur, do kterého přidáváme
máslo a mléko. A buchty! Tvarohové, makové a povidlové, vyrobené z omládků, skládané po
domácku do pekáče a denně čerstvé.
Pekárnu a naše pekařské výrobky najdete i na našich dalších prodejnách jako je Ostrava, Zlín,
Jilemnice a následovat budou i další prodejny. V nejbližší době třeba Pardubice a Karlovy Vary.
Italský bílý chléb
Pšeničký bílý pomalu
míchaný chléb
s pravým italským
kořením připravo-
vaný dle tradičního
italského receptu.
17