Page 15 - Magazín JIP Potraviny
P. 15
Dezert z čerstvých jahod
bílý toastový chléb Vají�čka rozklepněte, přidejte k nim moučkový cukr, smetanu, malou špetku soli a rozmí�chejte. Na pán-
jahody vi rozehřejte rostlinný olej a máslo. Do vaječné směsi namočte plátky toastového chleba (nechte na-
4 vejce sáknout asi půl minuty z každé strany). Toasty pomalu dozlatova osmažte na oleji s máslem z obou
sýr ricotta stran asi dvě minuty. Jahody nakrájejte na plátky. Ricottu dejte do misky, přidejte moučkový cukr
med nebo javorový sirup a trochu medu nebo javorového sirupu. Vše zlehka spojte. Po usmažení� položte toastové chleby na
moučkový cukr ubrousek. Na usmažené toasty lžičkou roztáhněte ricottu s medem a cukrem, rozložte plátky jahod
31% smetana a přiklopte druhým plátkem toastu. Navrch opět rozložte ricottu, plátky jahod a oří�šky a přiklopte
oříšky dle chuti třetí�m plátkem toastu. Na půlku jeho plochy opět navrstvěte ricottu a jahody, pokapejte smetanou,
ozdobte lí�stky máty a moučkovým cukrem.
15