Page 10 - Magazín JIP Potraviny
P. 10
POLÉVKA
Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU
Polévka z medvědího česneku a kopřiv
medvědí česnek V rendlí�ku rozhřejte máslo. Mezití�m si nadrobno nasekejte cibuli,
čerstvé kopřivy (mladé výhonky) přisypte ji na rozehřáté máslo a nechte zpěnit. K cibuli pak přidej-
bílá nebo červená cibule či šalotka te na větší� kousky nakrájené, oloupané brambory a opatrně je
máslo zarestujte. Vše pak zalijte zeleninovým vývarem, přilijte smeta-
brambory nu a brambory uvařte doměkka. Poté přidejte kopřivy a medvědí�
zeleninový vývar česnek.* Vše rozmixujte v hladkou, krémovou polévku. Dle potře-
smetana by pak dochuťte solí�, pří�padně pepřem. Polévku pak ozdobte
uzený filet sumečka afrického nebo filety ze sumečka, listy medvědí�ho česneku a pokapejte olejem
kvalitní sušená šunka z pesta.
olej z pesta z medvědího česneku
sůl a pepř *Kopřivy ani medvědí česnek nevařte – ztrácí pak chuť i živiny.
10