Page 9 - Magazín JIP Potraviny
P. 9
Francouzská míchaná vajíčka s medvědím česnekem a čerstvou kopřivou
brioškové housky Brioškové housky opečte na másle. Medvědí� česnek i čerstvé kopřivy nasekejte nahrubo.*
čerstvé kopřivy (mladé výhonky) Na pánvi nechte rozehřát máslo. Vají�čka rozklepněte do misky a vidličkou rozmí�chejte.
medvědí česnek Poté je osolte, opepřete, přilijte k nim smetanu a opět promí�chejte. Plátky sýru nakrájej-
4 vejce te na větší� kousky. Do rozehřátého másla přidejte nakrájený medvědí� česnek a kopřivy
máslo a zlehka je zpěňte. Až se rozvoní�, přilijte na pánev rozmí�chaná vají�čka. Na pánvi pak va-
31% smetana jí�čka nemí�chejte rychle, výsledkem by měly být spí�še větší� kusy mí�chaných vajec. Zhruba
plátky sýru dle chuti (např. ementál) po minutě sporák vypněte a pánev stáhněte z plotny. Na závěr přidejte nakrájený sýr
sůl a pepř a zlehka ho vmí�chejte. Vezměte si spodní� dí�ly opečených brioškových housek, na ně na
dejte mí�chaná vají�čka, přiklopte vrchní�m dí�lem housky (otočte ji však řezem vzhůru)
a vají�čka dejte i navrch, ozdobte je medvědí�m česnekem. Na housku pak položte něko-
lik plátků sýru a s pomocí� cukrářské pistole je nechte lehce rozpustit. Pokud nemáte
cukrářskou pistoli, dejte housky zapéct na 2–3 minuty do rozpálené trouby.
*U kopřivy i medvědího česneku je důležité utrhnout tuhý stonek.
9