Page 53 - Magazín JIP Potraviny
P. 53

1.                         2.                         3.                         4.














         5.                         6.                         7.                         8.













         9.                        10.                        11.                        12.













        13.                        14.                        15.                        16.



                                                                     Šťouchané brambory se slaninou

                                                                     Suroviny:
                                                                     1 kg malých brambor (grenaille)
                                                                     100–120 g slaniny
                                                                     1 větší cibule
                                                                     3 jarní cibulky
                                                                     20–30 g hladkolisté petržele

                                                                     Brambory uvařte ve slupce doměkka (1). Slaninu nakrájejte na
                                                                     malé kostičky (2, 3), vložte ji na pánev (4) a restujte, dokud se
                                                                     z ní nebudou dělat lehké škvarky. Poté přidejte najemno nakrá-
                                                                     jenou cibuli a orestujte jen trochu, aby pak v ústech stále jemně
                                                                     křupala (5, 6). Slaninu s cibulí stáhněte z plamene a do pánve
                                                                     vložte uvařené brambory (7), které i se slupkou nahrubo roz-
                                                                     mačkejte (8, 9). Nasekejte zelenou nať jarní cibulky (10, 11)
                                                                     a hladkolistou petržel (je lépe stravitelná než kudrnka) (12). Vše
                                                                     přidejte do brambor (13, 14) a promíchejte (15, 16).
                                                                     Brambory podávejte k holandskému řízku s kyselou okurkou.


                                                                                                                53
                                                                                              MAGAZÍN 3/2021
   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58