Page 49 - Magazín JIP Potraviny
P. 49
17. 18. 19. 20.
21. 22. 23. 24.
25. 26. 27. 28.
Dále přisypte trochu drceného kmínu, sušenou majoránku
(17), sůl (18) a čerstvě namletý pepř. Poté přidejte celá vejce
(19) a žemli namočenou v mléce (20, 21). Vše pak rukama
promíchejte – buďte ale opatrní a maso příliš nemačkejte,
směs by měla zůstat provzdušněná (22, 23). Z masa pak
začněte tvarovat šišku – směs převalujte nejlépe celými
dlaněmi, které si nejprve namočte, aby se vám maso nele-
pilo (24, 25, 26, 27).
Sekanou pak přendejte do pekáče (28), trochu ji podlijte
vodou, přidejte cibuli, česnek, pár snítek tymiánu a dejte
péct do předem vyhřáté trouby na 160 °C na 45 minut.
Do trouby můžete vložit malý rendlík s vodou, která se bude
při pečení odpařovat, a sekaná tak bude vláčnější. Během
pečení troubu neotvírejte, aby vám neunikalo teplo a vlhko,
sekanou však sledujte, aby příliš neztmavla.
49
MAGAZÍN 3/2021