Page 49 - Magazín JIP Potraviny
P. 49

17.                        18.                        19.                        20.














        21.                        22.                        23.                        24.













        25.                        26.                        27.                        28.












                                                                        Dále přisypte trochu drceného kmínu, sušenou majoránku
                                                                        (17), sůl (18) a čerstvě namletý pepř. Poté přidejte celá vejce
                                                                        (19) a žemli namočenou v mléce (20, 21). Vše pak rukama
                                                                        promíchejte – buďte ale opatrní a maso příliš nemačkejte,
                                                                        směs by měla zůstat provzdušněná (22, 23). Z masa pak
                                                                        začněte tvarovat šišku – směs převalujte nejlépe celými
                                                                        dlaněmi, které si nejprve namočte, aby se vám maso nele-
                                                                        pilo (24, 25, 26, 27).

                                                                        Sekanou pak přendejte do pekáče (28), trochu ji podlijte
                                                                        vodou, přidejte cibuli, česnek, pár snítek tymiánu a dejte
                                                                        péct do předem vyhřáté trouby na 160 °C na 45 minut.
                                                                        Do trouby můžete vložit malý rendlík s vodou, která se bude
                                                                        při pečení odpařovat, a sekaná tak bude vláčnější. Během
                                                                        pečení troubu neotvírejte, aby vám neunikalo teplo a vlhko,
                                                                        sekanou však sledujte, aby příliš neztmavla.












                                                                                                                49
                                                                                              MAGAZÍN 3/2021
   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54