Page 30 - Magazín JIP Potraviny
P. 30

řecký
                                                 gyros
























































               Řecký gyros

               500 g vepřové panenky nebo plece, tymián, rozmarýn, oregano, chilli vločky, římský kmín, sušený česnek a sušená
               cibule, olivový olej, sůl, 300 g hranolek, olej na smažení, pita chléb
               Tzatziki: 2 malé řecké jogurty, 2 salátové okurky, 2 stroužky česneku, lžíce citronové šťávy, čerstvý kopr,
               sůl a pepř

               Maso nakrájejte na malé nudličky, přidejte koření� a sůl, přilijte olej a vše dobře promí�chejte. Takto naložené maso
               nechte marinovat nejlépe přes noc. Namarinované nudličky pak zprudka osmažte na pánvi. V oleji usmažte hranolky
               a připravte tzatziki dle návodu na str. 29. Vše naserví�rujte na talí�ř nebo vložte do pita chlebu.




       30
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35