Page 25 - Magazín JIP Potraviny
P. 25

rýžové nudle Bún, 300 g hovězí kýty, 2 stroužky česneku,
                                                                     2 lžíce rybí omáčky, lžíce oleje, citronová tráva, pepř
                                                                     Omáčka: 300 ml vody, 2 lžíce rybí omáčky,
                                                                     2 lžíce třtinového cukru, lžíce octa, lžíce rýžového octa,
                                                                     2 stroužky česneku
                                                                     Dále: ¼ ledového salátu, mrkev, mungo klíčky,
                                                                     salátová okurka, sušená cibule, nesolené arašídy,
                                                                     čerstvý koriandr, čerstvá perila, čerstvá bazalka

                                                                     Maso dejte zhruba na půl hodiny do mrazáku, aby se vám
                                                                     lépe  krájelo.  Poté  ho  vyjměte  a  nakrájejte  na  velmi  tenké
                                                                     plátky. Ty vložte do misky a přidejte k nim česnek nakrájený
                                                                     najemno,  nakrájenou  citronovou  trávu,  olej,  rybí�  omáčku
                                                                     a pepř a maso nechte v lednici marinovat. Araší�dy na pánvi
                                                                     nasucho orestujte. Ledový salát nakrájejte nebo natrhejte na
                                                                     menší� kousky, bylinky také natrhejte, mrkev a okurku na-
                                                                     krájejte na tenké nudličky. Nudle uvařte podle návodu, sceďte
                                                                     a propláchněte studenou vodou.
                                                                     Připravte omáčku. Do misky dejte nakrájený česnek, přilijte
                                                                     rybí� omáčku, cukr, oba druhy octa, vše zalijte 300 ml horké
                                                                     vody a promí�chejte, pří�padně dle potřeby dochuťte.
                                                                     Maso vyndejte z lednice a na pánvi nasucho zprudka orestuj-
                                                                     te. Do mí�sy naserví�rujte ledový salát, rýžové nudle, mrkev,
                                                                     okurku, mungo klí�čky a bylinky.
                                                                     Nakonec vložte do misky maso, posypte praženými araší�dy
                                                                     a sušenou cibulkou a přelijte omáčkou.



                                                                                                                25
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30