Page 25 - Magazín JIP Potraviny
P. 25
rýžové nudle Bún, 300 g hovězí kýty, 2 stroužky česneku,
2 lžíce rybí omáčky, lžíce oleje, citronová tráva, pepř
Omáčka: 300 ml vody, 2 lžíce rybí omáčky,
2 lžíce třtinového cukru, lžíce octa, lžíce rýžového octa,
2 stroužky česneku
Dále: ¼ ledového salátu, mrkev, mungo klíčky,
salátová okurka, sušená cibule, nesolené arašídy,
čerstvý koriandr, čerstvá perila, čerstvá bazalka
Maso dejte zhruba na půl hodiny do mrazáku, aby se vám
lépe krájelo. Poté ho vyjměte a nakrájejte na velmi tenké
plátky. Ty vložte do misky a přidejte k nim česnek nakrájený
najemno, nakrájenou citronovou trávu, olej, rybí� omáčku
a pepř a maso nechte v lednici marinovat. Araší�dy na pánvi
nasucho orestujte. Ledový salát nakrájejte nebo natrhejte na
menší� kousky, bylinky také natrhejte, mrkev a okurku na-
krájejte na tenké nudličky. Nudle uvařte podle návodu, sceďte
a propláchněte studenou vodou.
Připravte omáčku. Do misky dejte nakrájený česnek, přilijte
rybí� omáčku, cukr, oba druhy octa, vše zalijte 300 ml horké
vody a promí�chejte, pří�padně dle potřeby dochuťte.
Maso vyndejte z lednice a na pánvi nasucho zprudka orestuj-
te. Do mí�sy naserví�rujte ledový salát, rýžové nudle, mrkev,
okurku, mungo klí�čky a bylinky.
Nakonec vložte do misky maso, posypte praženými araší�dy
a sušenou cibulkou a přelijte omáčkou.
25