Page 20 - Magazín JIP Potraviny
P. 20

Pho





























          Polévka Pho
          3 hovězí morkové kosti
          500 g hovězí oháňky
          svitek skořice
          5 hvězdiček badyánu
          3–4 tobolky kardamomu
          1 žlutá cibule
          rybí omáčka
          rýžové nudle
          300 g falešné svíčkové z kýty či plece
          2 červené cibule
          čerstvý koriandr
          jarní cibulka
          svazek zelené perily (vietnamské máty)
          balení klíčků mungo
          2–3 chilli papričky nakrájené nadrobno
          limetka nakrájená na klínky







                                                                     Morkové  kosti  zalijte  studenou  vodou,  přiveďte  k  varu,
                                                                     vodu slijte a kosti omyjte. Znovu je zalijte studenou vodou
                                                                     a přidejte i oháňku. Vývar přiveďte k mí�rnému varu. Přidej-
                                                                     te cibuli, skořici, kardamom a badyán. Vývar pomalu táh-
                                                                     něte alespoň šest hodin. V průběhu vaření� sbí�rejte pěnu
                                                                     z  povrchu.  Po  dovaření�  vývar  přeceďte  a  ochuťte  rybí�
                                                                     omáčkou. Rýžové nudle namočte do teplé vody, aby změk-
                                                                     ly. Poté je slijte a uvařte podle návodu. Falešnou sví�čko-
                                                                     vou nakrájejte na velmi tenké plátky, červenou cibuli na
                                                                     půlkolečka,  koriandr,  jarní�  cibulku  a  chilli  papričku  na-
                                                                     sekejte nadrobno. Do misky vložte uvařené rýžové nudle,
                                                                     plátky masa, cibuli, koriandr, perilu, mungo klí�čky a jarní�
                                                                     cibulku a vše zalijte vroucí�m vývarem. Nakonec přidejte
                                                                     klí�čky mungo a nasekanou perilu, dochutit můžete šťávou
                                                                     z citronu nebo rybí� omáčkou.
                                                                     Pří�prava  kuřecí�ho  Pho  je  obdobná,  jen  nahraďte  hovězí�
                                                                     maso na vývar celým kuřetem nebo slepicí�. K masu přidej-
                                                                     te mrkev, stroužky česneku a cibuli. Vývar táhněte tři hodi-
                                                                     ny.  Uvařené  maso  (stehna  a  prsa)  pak  oberte  od  kosti
                                                                     a nakrájejte na plátky, které dejte do polévky.



       20
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25