Page 20 - Magazín JIP Potraviny
P. 20
Pho
Polévka Pho
3 hovězí morkové kosti
500 g hovězí oháňky
svitek skořice
5 hvězdiček badyánu
3–4 tobolky kardamomu
1 žlutá cibule
rybí omáčka
rýžové nudle
300 g falešné svíčkové z kýty či plece
2 červené cibule
čerstvý koriandr
jarní cibulka
svazek zelené perily (vietnamské máty)
balení klíčků mungo
2–3 chilli papričky nakrájené nadrobno
limetka nakrájená na klínky
Morkové kosti zalijte studenou vodou, přiveďte k varu,
vodu slijte a kosti omyjte. Znovu je zalijte studenou vodou
a přidejte i oháňku. Vývar přiveďte k mí�rnému varu. Přidej-
te cibuli, skořici, kardamom a badyán. Vývar pomalu táh-
něte alespoň šest hodin. V průběhu vaření� sbí�rejte pěnu
z povrchu. Po dovaření� vývar přeceďte a ochuťte rybí�
omáčkou. Rýžové nudle namočte do teplé vody, aby změk-
ly. Poté je slijte a uvařte podle návodu. Falešnou sví�čko-
vou nakrájejte na velmi tenké plátky, červenou cibuli na
půlkolečka, koriandr, jarní� cibulku a chilli papričku na-
sekejte nadrobno. Do misky vložte uvařené rýžové nudle,
plátky masa, cibuli, koriandr, perilu, mungo klí�čky a jarní�
cibulku a vše zalijte vroucí�m vývarem. Nakonec přidejte
klí�čky mungo a nasekanou perilu, dochutit můžete šťávou
z citronu nebo rybí� omáčkou.
Pří�prava kuřecí�ho Pho je obdobná, jen nahraďte hovězí�
maso na vývar celým kuřetem nebo slepicí�. K masu přidej-
te mrkev, stroužky česneku a cibuli. Vývar táhněte tři hodi-
ny. Uvařené maso (stehna a prsa) pak oberte od kosti
a nakrájejte na plátky, které dejte do polévky.
20