Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24

Hovězí maso s rýží

          1 kg zadního hovězího, 400 ml hovězího vývaru, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 2 cibule, zázvor, 100 ml rýžového vína, 3 lžíce
          světlé sójové omáčky, lžíce tmavé sójové omáčky, 2 lžíce třtinového cukru, 2 mrkve, 1 a ½ lžíce kukuřičného škrobu, sezamová
          semínka, rýže

          V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a vložte maso. Z obou stran ho orestujte (zhruba pět minut). Přidejte oloupaný a nakrá-
          jený zázvor, na měsí�čky nakrájenou cibuli, česnek, vývar, ví�no, sójové omáčky a cukr. Přiklopte poklicí�, teplotu snižte na minimum
          a duste zhruba hodinu a půl. Po této době přidejte nakrájené dvě mrkve a duste další� hodinu. Rýži uvařte podle návodu. Následně
          vmí�chejte do omáčky kukuřičný škrob a ještě asi tři minuty provařte. Maso nakrájejte na menší� kousky, na talí�ř naserví�rujte rýži, na
          ni položte maso, které přelijte vzniklou omáčkou a posypte sezamovým semí�nkem.



       24
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29